17. januar 2018
Volvo Truck Center holder i dag til på Taastrupgaardsvej 22 - det er dem med lastbilen på taget - men de ønsker at flytte til en ny lokalitet ved Bredebjergvej og Højager. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Volvo Truck Center holder i dag til på Taastrupgaardsvej 22 - det er dem med lastbilen på taget - men de ønsker at flytte til en ny lokalitet ved Bredebjergvej og Højager. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Volvo vil bygge stort: Over 11.000 m2 værksted og kontor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Volvo vil bygge stort: Over 11.000 m2 værksted og kontor
Taastrup - 14. marts 2017 kl. 11:40
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Volvo Truck Center, som i dag holder til på Taastrupgaardsvej, ønsker at samle alle funktioner på samme sted og vil derfor gerne placere sig på et areal, der ligger mellem Bredebjergvej og Højager, Skriver DAGBLADET Roskilde.

Volvo ønsker at opføre et helt nyt byggeri på 11.000-13.000 m2 med værksteder til lastbiler, busser og varevogne samt tilhørende lager- og kontorfaciliteter. Bygningen skal også rumme et uddannelsescenter for hele Volvo Truck Center.

Projektet forudsætter dog en ny lokalplan, da den eksisterende lokalplan ikke muliggør en optimal disponering af området.

Grunden ligger lige syd for det område, hvor Dansk Retursystem ønsker at etablere sig, og administrationen har derfor foreslået, at der bliver udarbejdet én samlet lokalplan for området mellem Bredebjergvej og Halland Boulevard til erhvervsformål. Det har plan- og miljøudvalget nikket ja til.

Fokus på trafikken

Med Volvo Truck Center i området vil trafikken til og fra naturligvis være præget af lastbiler og busser, hovedsageligt i dagtimerne. De vil dog i mange tilfælde blive på matriklen i flere dage, da der er tale om et værksted.

Alligevel ønsker kommunen at kortlægge omfanget af trafikken nærmere under lokalplanarbejdet.

- De tal, vi har fået, tyder dog på, at vi fortsat ligger et stykke under det forventede, faktisk 5000 færre lastbiler i døgnet end det, der er forudsat i de nuværende støjberegninger. Så vi vil med tilførslen af både Volvo og Dansk Retursystem stadig overholde alle regler, siger Flemming Andersen, til DAGBLADET Roskilde.

Det gennemsnitlige antal køretøjer om dagen på et år er på Sydvej ud for Torstorp senest talt til at være 6.131. Mellem Halland Boulevard og Bohus Boulevard er tallet 8.175.

Trafikken er steget de seneste år, men ikke mere end forventet, og trafikken ligger fortsat langt under de trafiktal, der ligger til grund for kommunens støjberegninger. Støjberegningerne er foretaget for et gennemsnitligt antal køretøjer der hedder henholdsvis 11.326 og 12.871 på de to strækninger.

Dansk Retursystem forventer et dagligt antal til- og frakørsler på i alt cirka 150-170 lastbiler, fordelt over hele dagen frem til cirka klokken 19, dog med hovedparten mellem klokken 15-18.

Det skal dog sikres, at lastbiltrafikken ikke kommer til at foregå ad Halland Boulevard, lyder det.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk