27. september 2021
Det nye byggeri på Højager 7 rummer både det nye Volvo Truck Center og hovedkontor for Volvo Danmark.
gallery icon

Se billedserie

Det nye byggeri på Højager 7 rummer både det nye Volvo Truck Center og hovedkontor for Volvo Danmark.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Volvo har bygget stort: Nu slår de dørene op til nyt hovedkvarter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Volvo har bygget stort: Nu slår de dørene op til nyt hovedkvarter
Taastrup - 12. august 2020 kl. 11:55
Af Stina Felby Egerup

135 medarbejdere vil få deres daglige gang i det 10.000 kvadratmeter nye byggeri, som snart slår dørene på Højager 7 i Høje Taastrup.

arrow Læs også: Politikere giver grønt lys til flere kæmpe lastbiler

Her er der bygget et spritnyt Volvo Truck Center og hovedkontor for Volvo Danmark.

Volvos nye faciliteter består af en bygning, der er hele 148 meter lang og formet som et T med tre grene, som skal rumme både administration, salg og værksted for lastbiler. Hver gren bliver cirka 50 meter lang.

- Vi glæder os meget til at flytte ind i de og moderne omgivelser, der kommer til at matche vores brand, har det tidligere lydt fra Lars Bo Larsen, adm. direktør Volvo Danmark.

Ikke uden protester

Volvo Truck Center, som er værksted for lastbiler og busser, har tidligere ligget på Taastrupgårdsvej, mens Volvo Danmarks hovedkontor har ligget i Herlev. De to bliver altså nu flyttet sammen på Højager.

Det var dog ikke uden protester, at en ny lokalplan for Volvos hovedsæde og værksted blev godkendt tilbage i 2018 af byrådet i Høje-Taastrup Kommune.

Naboer til området i særligt Torstorp havde gjort indsigelser mod planerne, da de frygtede, at byggeriet vil medføre endnu mere trafik til et i forvejen støjplaget område. Administrationen vurderede dog dengang, at omfanget af trafik fortsat vil ligge inden for de vejledende grænseværdier for støj, og at vejene har tilstrækkelig kapacitet til at rumme den ekstra trafik.

Socialdemokraterne og Enhedslisten stemte imod lokalplanen for Volvos nye byggeri, fordi planen gav lov til at bygge i 15 meters højde og ikke de 12, der ellers var forudsat i området. Fem måneder tidligere havde begge partier dog godkendt en lokalplan, der gav Dansk Retursystem lov til at bygge i 15 meters højde på nabogrunden.

Et flertal i byrådet godkendte så lokalplanen for Volvos byggeri og påpegede blandt andet, at området har været udlagt til erhvervs- og industriområde siden 1992.

Samtidig vedtog man en principbeslutning om at etablere en sti langs Halland Boulevard mellem Skåne Boulevard og Erik Husfeldtsvej og videre ad Erik Husfeldtsvej, så man kan komme sikkert fra boligområdet Torstorp og til FDF-hytten ved Bredebjergstien og Højager. Hvornår stien kommer er endnu ikke besluttet.

Fejres med åbent hus

Volvos nye faciliteter fejres med Åbent Hus for kunder og samarbejdspartnere fredag den 28. august klokken 14.00-20.00.

14.30 vil repræsentanter fra Volvo og Høje-Taastrup Kommune holde indvielsestaler og det røde bånd vil blive klippet over.

I umiddelbar forlængelse heraf vil Volvo for første gang præsentere de fire nye Volvo-modeller, der blev lanceret i foråret.

Efterfølgende bliver der rig mulighed for at komme helt tæt på og ind i de nye lastbiler.

Arrangementet byder desuden på en række køretøjer fra Renault Trucks, maskiner fra Volvo Entreprenørmaskiner og personvogne fra Volvo Cars.

Der vil være åben pølsevogn, popcorn, slush ice og gode tilbud på merchandise til alle samt en række sjove aktiviteter og konkurrencer for børn.

arrow For andet år i træk: Her er Årets Transportkommune
05. november 2020 kl. 13:00 Opdateret: kl. 14:25
arrow Supermarkeds-gigant rykker kæmpe lager til transportcenter
28. oktober 2020 kl. 06:02 Opdateret: kl. 13:26
arrow Kæmpe lastbiler kører ulovligt: - Vi kan ikke gøre så meget
15. oktober 2020 kl. 19:54 Opdateret: kl. 15:27

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?