16. januar 2021
Taastrup Stationscenter bliver måske to etager højere og indrettet med flere hundrede boliger. Arkivfoto
Taastrup Stationscenter bliver måske to etager højere og indrettet med flere hundrede boliger. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil indrette boliger i stationscenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil indrette boliger i stationscenter
Taastrup - 09. februar 2016 kl. 11:48

Der er planer om at bygge Taastrup Stationscenter to etager højere og indrette små ­lejligheder.

Af Pernille Rohde

Taastrup Stationscenter er udlagt til erhvervsformål i lokalplanen, men plan- og miljøudvalget behandlede på sit møde onsdag aften en sag om at udarbejde en ny lokalplan for centret, så det også kan bruges til boligformål.

Nordicom, som ejer stationscentret, har sat det til salg for 128,5 mio. kr. og det tyder på, at en mulig køber har meldt sig. Høje-Taastrup Kommune har nemlig fået en henvendelse om, at en ny ejer ønsker at omdanne de tre overliggende etager samt penthouse-etagen fra erhvervsformål til boligformål, og at tilføje yderligere to etager til bebyggelsen, så den fremstår med seks etager. Ønsket er at indrette toværelses boliger, studieboliger og boliger for enlige i de overliggende etager.

I stueetagen vil man bibeholde detailhandel og erhverv, ligesom anvendelsen af de to nedre dæk til erhverv og parkering fastholdes.

I plan- og miljøudvalget var der velvilje i forhold til at udarbejde ny lokalplan for stationscenteret, så der kan indrettes boliger og til at forøge bygningen med to etager, så der bliver i alt syv etager mod forpladsen og otte etager mod Kirkevej.

»Vi er enige om at tage en principbeslutning om, at der udarbejdes en ny lokalplan, så stationscentret også kan bruges til boligformål. Vi ser dog gerne, at der kommer en variation i boligernes størrelse, så der også bliver boliger, der er større end 50 kvadratmeter,« siger Laurids Christensen (K), medlem af plan- og miljøudvalget.

Slidt forplads

Man har i udvalget fokus på stationscentrets forplads, som er kommunal og meget nedslidt.

»Der har tidligere være en dialog om, at Nordicom skulle erhverve pladsen, da deres bygning løber under pladsen,« fortæller Flemming Andersen (V), formand for plan- og miljøudvalget og tilføjer, at det beløb, Nordicom i givet fald ville have købt pladsen for, skulle have været brugt til renovering af pladsen.

»Denne aftale er dog aldrig faldet på plads og der er ikke afsat penge i budgettet til en renovering,« fortæller udvalgsformanden.

Udvalget besluttede på sit møde, at ejeren af Stationscentret udarbejder et forprojekt, der også omfatter forpladsen og at det tages med i en eventuel ny lokalplan.

De ønsker der i kommunen er til forprojektet er, at der bliver etableret en åben forbindelse i form af et trappeanlæg fra forpladsen til gangtunnelen under stationscentret, som forbinder Taastrup Torv med Kirkevej og at der skabes opholdspladser på forpladsen til pauser og ophold.

Vil det skygge?

Der vil kunne indrettes godt 225 toværelses boliger i centret, hvis man tilføjer to ekstra etager, men administrationen påpeger i sagen, at så stor og høj en bygning vil kunne virke som en barriere set fra nord og at der bør laves en nærmere vurdering af skyggepåvirkningen for boligområdet omkring Kirkevej.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?