24. februar 2020
Vil du være med til at holde et vågent øje med naturen?
Vil du være med til at holde et vågent øje med naturen?
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vil du være naturobservant?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vil du være naturobservant?
Taastrup - 25. august 2019 kl. 16:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Hvis vi skal passe godt på vores natur, så skal vi lære den at kende som en ven. Det er baggrunden for et samarbejde, som lokalafdelingen af Danmarks Naturfredningsforening har indgået med driftbyen i Høje-Taastrup Kommune.

Samarbejdet er en fremstrakt hånd til borgere, der interesserer sig for naturen, og som har lyst til at gøre brug af den. Ønsket er at få dannet et korps af såkaldte naturobservanter.

- Som naturobservant forventes man i nærheden af hvor man bor løbende at følge, iagttage og registrere, hvad der sker over tid på området med hensyn til dyr, insekter og flora. Man vil blive udrustet, så man nemmest muligt vil kunne registrere sine iagttagelser, forklarer den lokale naturfrednings-formand Knud Anker Iversen.

Man forventes at have en basal viden om naturen uden dog at være specialist.

Der vil blive arrangeret møder 1-2 gange årligt, hvor man som naturobservant mødes med andre. Her vil man kunne blive opdateret og kunne udveksle erfaringer.

Arbejdet som naturobservator er ulønnet. Tidsforbruget definerer man selv, men der er en forventning om, at man mindst fire gange hen over året besøger det naturområde, som man følger.

De opsamlede registreringer gøres efter en periode (skønnet 3 år) tilgængeligt for alle, der har deltaget og andre interesserede.

Der vil i midten af september blive arrangeret et møde i Taastrup for alle, der kunne have interesse for opgaven, men allerede nu ønsker man tilmelding.

Tilmelding kan ske via hoeje-taastrup@dn.dk.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk