15. september 2019
TIK Håndbold-drengene hæver Lokalavisen Taastrups pokal for årets største idrætspræstation. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

TIK Håndbold-drengene hæver Lokalavisen Taastrups pokal for årets største idrætspræstation. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Video og stor billedserie: Håndbolddrenge i pokal-triumf

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Video og stor billedserie: Håndbolddrenge i pokal-triumf
Opdateret 28. januar 2019 kl. 09:07
Taastrup - 27. januar 2019 kl. 17:01
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var meget passende, at de unge i TIK Håndbold kunne indtage scenen og hæve pokalen, et døgn inden de store danske stjerner løb på banen til VM-finalen.

arrow Læs også: Håndboldherrer sikrer oprykning

Under et bragende bifald modtog det hold, der blev danske U16-mestre i sæsonen 2017/2018 Lokalavisen Taastrups pokal for årets bedste idrætspræstation. Det var første gang i 17 år, at et hold fra Sjælland tog DM-guldet, og deres præstation var dermed enestående.

Lokalavisen Taastrups pokal, der er den fornemste af TIK-pokalerne, gives for en stor idrætspræstation eller en ekstraordinær stor lederindsats gennem mange år. Denne gang var det en stor idrætspræstation, der blev hædret, og pokalen blev overrakt foran de knap 300 deltagere, der var mødt op til den traditionelle pokalfest i Taastrup Idræts Haller. Temaet for årets fest var sammenhold, og det levede håndbolddrengene op til.

- Fællesskabet og sammenholdet er vores største styrke. Vi er et sammentømret hold, hvor vi har spillet sammen siden vi var fire-seks år gamle, fortæller to af holdets profiler, bagspillerne Matias Campbell og Nicholas Skytte.

Symptomatisk for, at ingen skal fremhæves, og at der er tale om en gedigen holdindsats, er at Matias og Nicholas hver måtte af med 50 kroner til bødekassen for at lade sig interviewe til Lokalavisen Taastrup!

Har sat Taastrup på landkortet

Tre var nomineret til at modtage pokalen for årets største idrætspræstation, som altså gik til det daværende U16-hold, som nu spiller i U18-rækken.

I Indstillingen hed det blandt andet:

»At vinde DM som U16-spiller i håndbold har i mange år kun kunne lade sig gøre, hvis man spillede for en efterskole eller et college i Jylland eller på Fyn. Denne myte brød TIK Håndbolds U16-drenge, som overraskende vandt DM i sæsonen 2017/2018.

Der var ikke én person i Jylland, som troede det kunne lade sig gøre, og slet ikke, da finalestævnet blev spillet i Skanderborg, og kampen om guldet var mod værterne. Samtidig havde Sjælland ikke vundet et DM på drengesiden i 17 år.

TIK-drengene er bare ikke til at slå ud. De gjorde det umulige og vandt. De andre tre hold var fra to efterskoler og et college. TIK-drengene er et rent klubhold, hvor drengene faktisk bor hjemme hos mor og far.

Holdet har på tre år deltaget i det officielle DM, og fået sølv, en 4. plads - og guld. Sidste sæson deltog holdet i pokalturneringen for U18, selvom de kun var U16. Denne turnering imponerede de også i og vandt turneringen. Dette har givet stor omtale i klubberne, specielt på Sjælland.

Drengene er en flok, hvor hovedparten af spillerne er opvokset i TIK ... Drengene har med deres fine resultater gennem årene - og ikke mindst DM-guldet - sat Taastrup på landkortet.«

Store talenter
Selv om sammenholdet er en afgørende faktor, så er der også masser af talent på holdet. Flere spillere er inde over ungdomslandshold og talenttræning - og endnu flere burde være det, hvis man skal tro Matias Campbell og Nicholas Skytte.

I denne sæson spiller holdet i U18-rækken, og her er der udfordringer.

- Vi har sat nogle dumme points til, så vi kommer nok ikke til at gentage DM-guldet. Til gengæld er vi i denne sæson »de små« i U18-rækken, og har derfor gode muligheder næste sæson, siger Matias og Nicholas.

Hvor længe det er muligt at holde sammen på det succesrige hold, er ikke til at sige. Efter de flotte præstationer er der en øget opmærksomhed, og det er ikke udelukket, at nogle spillere kan fristes til at skifte til klubber, hvor både sportslige udfordringer og det økonomiske er større.

Foreløbig er sammenholdet intakt, og det kom også frem til pokalfesten, hvor der lige blev hevet lidt shots indenbords oven på pokalmodtagelsen.

- Det er jo ikke sådan, at vi drikker os i hegnet - selv om der lige nu er pause i kampkalenderen. Men det er vigtigt for sammenholdet, at vi også kan feste sammen, lyder det fra Matias Campbell og Nicholas Skytte.

Mere hæder

TIK er den største idrætsklub i Høje-Taastrup Kommune, med 15 afdelinger og tilsammen næsten 3500 medlemmer. Knapt ti procent af dem deltog i pokalfesten, hvor alle aldersgrupper var repræsenteret, og hvor der var fest og farver.

Foruden tale af borgmester Michael Ziegler, fællessang af TIK-sangen, musik og meget mere, så var hovedpunktet uddeling af de tre TIK-pokaler.

DAGBLADETs ungdomslederpris gik til springinstruktør Jette Hansen fra TIK Gymnastik.

Hun gør en forskel for alle i gymnastikafdelingen - ikke kun i springafdelingen, hvor hun er instruktør. Jette Hansen er en rigtig ildsjæl, som er utrolig værdsat af både instruktører, forældre og gymnaster. Foruden at arbejde for kvalitet og udvikling, så er Jette Hansen også med til at styrke fællesskabet og det sociale liv - både i TIK og på tværs af sportgrene og foreninger i Høje-Taastrup Kommune.

Taastrup Erhvervsforenings pris gik til Britta Bahn fra TIK Triathlon. Hun blev hædret for at holde TIKs klubhus levende, åbent og nyttigt.

arrow TIK Håndbold på vej i 2. division: Klar til topkamp
16. marts 2019 kl. 19:26 Opdateret: kl. 14:48
arrow Håndboldklub topper rækken - nu venter svær modstander
11. februar 2019 kl. 11:20 Opdateret: kl. 09:45
arrow TIK-spillere udtaget til landsholdet
15. december 2018 kl. 10:47 Opdateret: kl. 15:27

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk