29. januar 2020
Hedeland Veteranbane har fået en stor donation fra TrygFonden til at opgradere på sikkerheden. Arkivfoto
Hedeland Veteranbane har fået en stor donation fra TrygFonden til at opgradere på sikkerheden. Arkivfoto
Foto: Picasa 3.0
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Veteranbanen får penge til sikkerhedsudstyr

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Veteranbanen får penge til sikkerhedsudstyr
Taastrup - 21. juli 2019 kl. 07:41
Af Søren SChaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

TrygFonden har givet Hedelands Veteranbane 49.700 kroner, som veteranbanen har ansøgt til at bruge på sikkerhedsudstyr.

- Vi er utrolig stolte og ydmyg over, at TrygFonden har valgt at penge til donere hjertestartere, førstehjælps- og brandudstyr til Hedelands Veteranbane, siger Bruno Jensen - en af de aktive ved banen, der står bag ansøgningen. Han fortæller, at veteranbanen med donationen får mulighed for at gøre en stor forskel i den første indsats, hvis uheldet skulle være ude i Hedeland.

- Det er planen at de første udvalgte 16 personer fra Hedelands Veteranbane skal gennemgå uddannelse i alarmering, førstehjælp, brug af hjertestartere og brandbekæmpelse, herunder også naturbrande, inden vi skal køre togture i efterårsferien. Herefter vil vi løbende uddanne og efteruddanne vores personel, i det omfang og med den hastighed det er muligt, siger Bruno Jensen.

Planen er ikke at erstatte det eksisterende beredskab, men at yde en god indsats i de første kritiske minutter efter en ulykke er indtruffet - minutter, som hurtigt kan blive til mange i det store område:

- Vi kører tog i en naturpark året rundt, og der er nok ikke mange der tænker på, at vi færdes i et område uden veje, uden skiltning, uden snerydning og med varierende kvalitet af mobildækning, siger Bruno Jensen.

Hedelands Veteranbane er fem kilometer lang og befordrer hvert år 20.000 rejsende gennem den smalsporede jernbane - Danmark længste af sin slags.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk