29. maj 2020
Verner Nielsen har fyldt sin altan med planter, og så passer han også tit Alice og Jens-Ole Larsen-Nielsens have. Foto: Søren Schaadt Larsen
gallery icon

Se billedserie

Verner Nielsen har fyldt sin altan med planter, og så passer han også tit Alice og Jens-Ole Larsen-Nielsens have. Foto: Søren Schaadt Larsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verner har boet samme sted i 70 år: Hvorfor skulle jeg flytte?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verner har boet samme sted i 70 år: Hvorfor skulle jeg flytte?
Opdateret 13. august 2019 kl. 12:19
Taastrup - 13. august 2019 kl. 11:52
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 70 år siden blev Fløngvangen bygget, og første lejer kunne 1. august 1949 flytte ind i de fine nye blokke på Hedevej. 15. august flyttede næste hold ind - blandt andre en 10-årig Verner Nielsen og hans forældre. Verner Nielsen bor stadig i Fløngvangen. Han er 80 år gammel og har boet i bebyggelsen i al den tid, den har eksisteret.

- Jeg flyttede ind med mine forældre. Vi var 11 søskende og de seks af os boede stadig hjemme. Så vi boede seks børn og mine forældre i vores tre-værelses lejlighed til at begynde med, siger Verner Nielsen.

- Mine forældre boede i det mindste værelse, og så boede vi i det største. Vi sov i tre køjesenge, fortæller han.

Verner Nielsen havde ikke travlt med at komme hjemmefra som ung, og da hans forældre døde, var han i 30erne og boede stadig hos dem. Han beholdte derfor lejligheden og blev boende.

- Jeg havde det som blommen i et æg her, så hvorfor skulle jeg flytte, siger han og fortæller, at han på et tidspunkt valgte at bytte den tre værelser store lejlighed til en lidt mindre med to værelser, så et andet par kunne få plads til deres børn. Det er også den eneste gang, han er flyttet, siden han var ti år gammel.

Verner Nielsen nyder en kølig øl i skyggen, da avisens udsendte møder ham i haven hos underboerne Alice og Jens-Ole Larsen-Nielsen. Her fortæller han historier om dengang han og de andre drenge i kvarteret legede rundt, og en af naboens drenge kravlede ned i en kloak, hvorefter de med et reb måtte hive ham op igen. Han fortæller om sit arbejde hos en tomatgartner, hvor han var i 38 år - og at han forresten lige skal tømme trillebøren for planteaffald.

- Vi har egentligt sagt, at han ikke behøver hjælpe hernede i haven, men han kan ikke lade være. Så fjerner han lidt ukrudt og den slags, siger Alice Larsen-Nielsen med et grin. Verner Nielsen nyder at arbejde i haven, og her er Alice og Jens-Oles have den nærmeste - udover Verner Nielsens altan, som også er fyldt med planter.

- Hver sommer kommer han forbi med en tomatplante og nogle agurkeplanter, så har han en undskyldning for at gå i vores have, siger Alice Larsen-Nielsen.

Verner Nielsen har aldrig haft bil eller kørekort, men han har altid cyklet meget rundt i Fløng og Hedehusene:

- De fleste kender Verner. Ikke bare her i boligforeningen, men i hele byen. Han elsker at snakke, siger Alice Larsen-Nielsen.

- Jeg er barnefødt i byen, og jeg har boet her hele mit liv, så jeg kender rigtigt mange mennesker her, siger Verner Nielsen. Han cykler ikke længere, efter han styrtede for nogle år siden. I stedet har han fået en rollator, som han bruger, når han bevæger sig rundt i byen, så han fortsat kan få sig en snak med gud og hvermand.

Jens-Ole Larsen-Nielsen er formand for boligforeningen i Fløngvangen, og han kan fortælle, at folk har en tendens til at blive boende længe i boligerne:

- Vi har en del lejligheder, hvor der kun har været to lejere i løbet af de 70 år, fortæller han.

- Mange bor her i rigtigt mange år, siger han og nævner en nabo, som døde for kort tid siden, som også havde boet der fra begyndelsen.

- De fleste bliver boende, til de ikke kan mere. Nogle yngre mennesker bor her lidt og flytter så, når de får kærester og børn, siger Jens-Ole Larsen-Nielsen. Verner Nielsen har aldrig fået kone og børn, og har derfor heller aldrig haft nogen til at blande sig i, hvor han skulle bo, og det passer ham fint:

- Der er en billig husleje, her er fred og ro, det er fine lejligheder, og så er her masser af gode naboer. Vi har altid kunnet drikke et glas hvidvin sammen her i foreningen, siger Verner Nielsen og forklarer, at de gennem tiderne har haft det utroligt sjovt i kvarteret, og at der er blevet holdt mange fester.

- Det er et sted, hvor man snakker sammen over hækken. Det er ganske hyggeligt, siger Verner Nielsen. Derfor snakker han også altid med de nye, der kommer til boligforeningen:

- Hvis de er i haven, så går jeg over og siger hej og hilser dem velkommen til, forklarer han.

Efter 70 år på Hedevej og med en lejlighed, som ligger på første sal, er det nærliggende at spørge, om han overvejer at flytte, men det kommer ikke til at ske, siger han:

- Jeg har ikke overvejet at flytte. Ikke før den dag, jeg skal bæres ud herfra, siger Verner Nielsen med et overbevisende grin.

For at markere Fløngvangens 70 års fødselsdag holder boligforeningen en fest for beboerne i de 16 lejemål.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk