28. januar 2021
Otte partier var repræsenteret ved aftenens valgmøde: Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Lokallisten Høje-Taastrup, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Alternativet og SF. Foto: Kjeld Espersen
Otte partier var repræsenteret ved aftenens valgmøde: Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, Lokallisten Høje-Taastrup, Socialdemokratiet, Det Konservative Folkeparti, Venstre, Alternativet og SF. Foto: Kjeld Espersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vellykket valgmøde om miljøet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vellykket valgmøde om miljøet
Taastrup - 31. oktober 2017 kl. 17:18

Der er en pæn interesse for miljøet. Det kunne Cyklistforbundet, Danmarks Naturfredningsforening og Miljø-og Energicentret konstatere, da de mandag havde vælgermøde i Medborgerhuset i Taastrup med kandidater fra otte partier. Cirka 60 mennesker mødte op og tog del i debatten.

Inden mødet havde politikerne fået tilsendt seks spørgsmål vedrørende miljø, natur eller mobilitet, som de tre arrangører gerne ville have deres mening om.

For eksempel ønskede foreningerne politikernes holdning til kommunens indkøbspolitik for her at afklare i hvor høj grad man ønskede miljøhensyn indarbejdet, når kommunen skal på indkøb.

Dette spørgsmål var anledning til, at ikke mindre end tre af kandidaterne havde været inde og blive opdateret på kommunens 10 år gamle politik for indkøb.

Michael Ziegler (K) konstaterede, at det var en god indkøbspolitik, som næppe kræver ændringer. Peter Faarbæk (S) mente, at kommunens indkøbspolitik skal samordnes med kommunen 54 forskellige politikområder, for eksempel sundhedspolitik. Endelig mente Ken Patrick Petersson fra Alternativet, at kommunen skal op i omdrejninger med fokus på det grønne og med fordel kunne gå i samarbejde med andre kommuner, der har fokus på, at grønne indkøb skal vægtes.

Netop samarbejde med øvrige kommuner var noget, som en anden kandidat, Ole Helding (SF), havde fokus på. Han mener, at der skal arbejdes tættere sammen med nabokommuner omkring cykelstier og affaldssortering.

Affaldssortering var et af de områder, der blev berørt af flere - også af tilhørerne. For eksempel ønsket om, at Høje-Taastrup Kommune skal få sikret, at mange flere af de ressourcer, der ellers brændes skal genanvendes. Lars Prier (DF), der også er formand for teknisk udvalg, mente, at det skal gøres så nemt for borgerne som muligt og mente, at det var godt, at kommunen ikke havde været fremme i første eller anden bølge, men kunne trække på de erfaringer, som andre kommuner har høstet. Et synspunkt som øvrige borgerlige politikere tilsluttede sig.

Partierne til venstre mente, at nu må der godt ske noget. Ikke mindst er tiden inde, som også en af tilhørerne anførte, til også at få sorteret det organiske køkkenaffald fra og få gang i produktionen af biogas.

Flere af tilhørerne gav udtryk for utryghed ved at det kommende badeland med 3,7 millioner besøgende om året kan blive en belastning for Hakkemosen, som er købt sammen med jorden til badelandet. Michael Ziegler understregede, at køber har en stærk interesse i, at området ikke belastes, og at kommunen har betinget sig, at det ikke tivoliseres.

- Men vi vil følge det nøje, som Lars Prier (DF) understregede.

Der var også plads til lidt politisk drilleri omkring det budget, der i år ikke var et enigt byråd bag. Peter Faarbæk (S) beklagede, at der ikke i budgettet var sat nok midler af til cykelstiernes vedligehold, mens han fik den returneret fra Flemming Andersen (V), der også er Plan og miljøformand, at i Socialdemokraternes budget var der ikke fundet penge til skovrejsning. Der er afsat 1 million kroner til skovrejsning i budgettet for 2018.

Ellers var mødet, der også omfattede en konstruktiv enighed om, at kommunens cykelpolitik bør være en del af sundhedspolitikken, præget af en sober og god tone. Alle - og flere af tilhørerne - gav udtryk for, at det havde været en nyttig og udbytterig debat.

Som dirigenten Mads Peter Schreiber fra Miljø- og Energicentret konkluderede:

- Der kom ikke direkte konkret løfter, men vi har fået lidt bedre føling med, hvor de forskellige politikere vil have os hen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Aftalepartier holder fast i, at biler skal kunne konfiskeres ved farlig kørsel - uanset om føreren ejer bilen. Er det en god idé?