23. oktober 2019
Der bor 5.500 borgere i Gadehavekvarteret, som alle får gavn af den nye park, som vil dække 4 hektar. Illustration: BOGL Landskab.
gallery icon

Se billedserie

Der bor 5.500 borgere i Gadehavekvarteret, som alle får gavn af den nye park, som vil dække 4 hektar. Illustration: BOGL Landskab.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vej ændres: Ny kvarterpark på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vej ændres: Ny kvarterpark på vej
Taastrup - 16. april 2019 kl. 11:57
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En helt ny park med plads til leg, cykling, hundeluftning, fodbold og hygge. Det er planen for Kvarterparken, som skal anlægges i Gadehavekvarteret i Høje Taastrup.

Parken vil også binde bydelen bedre sammen, så der skabes bedre forbindelse på tværs af Gadehavegårdsvej, så det i fremtiden bliver nemmere at være fodgænger og cyklist i området.

Parken får også en cykel- og gangsti, der vil sno sig i et loop rundt omkring parken. Samtidig etableres der et aktivitetsstrøg langs Gadehavegårdsvej med blandt andet cykellegebaner, trampolinskov, nyt boldbur, skaterområde og opholdsrum.

Arbejdet med at anlægge Kvarterparken begynder i april 2019, og entreprenøren er gået i gang med at rydde træer på volden ud mod Gadehavegårdsvej.

Parken forventes at åbne til december 2019, men allerede til skolestart i august 2019 vil parkerings- og afsætningsarealer samt legefaciliteter ved Ole Rømer-Skolens idrætshal kunne tages i brug.

Den officielle indvielse forventes at finde sted i starten af december 2019.

For at genere kvarterets beboere mindst muligt vil arbejdet med at indsnævre Gadehavegårdsvej finde sted som noget af det første. Det betyder, at vejen allerede ved udgangen af maj måned vil have fået sin nye udformning med et spor i hver retning.

I anlægsperioden vil der forekomme lejlighedsvise ændringer i busdriften. I tilfælde af, at busstoppestederne skal flyttes midlertidigt, vil der blive informeret om dette med skilte.

Der vil blive opstillet byggepladshegn i rabatten på Gadehavegårdsvej, hvilket besværliggør cykel- og gangtrafik på tværs af vejen i hele anlægsperioden. Der vil dog i hele byggeperioden være adgang ind til boldbanerne fra Gadehavestien og fra Ole-Rømer Skolen.

Hundelufterområdet ved Gadehavegård bliver indskrænket en smule, men bliver ellers fastholdt så længe som muligt. Træningsfaciliteterne på samme matrikel bliver også bibeholdt.

Der vil være åben skurvogn i løbet af sommeren, hvor både kommunen og entreprenøren vil være til stede. Her vil alle være velkomne til at komme og stille spørgsmål til projektet.

Kvarterparken er blevet til i et samarbejde mellem Områdefornyelsen for Gadehavekvarteret, Høje-Taastrup Kommune, borgerne i kvarteret og eleverne på Ole-Rømer Skolen og Høje Taastrup Gymnasium.

Der bor 5.500 borgere i Gadehavekvarteret, som alle får gavn af den nye park, som vil dække 4 hektar.

Gadehavegårdsvej er 900 meter lang, og parken kommer til at strække sig 350 meter midt på vejen.

To tunneller under vejen fyldes op og afløses af fodgængerfelter, og der indføres en ny hastighedsgrænse på Gadehavegårdsvej: 40 km/t.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk