26. april 2019
Der bliver færre valgdistrikter i Høje-Taastrup fra 2019 og dermed også færre steder at stemme, når der er valg. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Der bliver færre valgdistrikter i Høje-Taastrup fra 2019 og dermed også færre steder at stemme, når der er valg. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgdistrikter ændres: Tre stemmesteder nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgdistrikter ændres: Tre stemmesteder nedlægges
Taastrup - 28. januar 2019 kl. 09:23
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når danskerne i 2019 skal til valg, så får borgerne i Høje-Taastrup Kommune færre steder at sætte deres kryds.

Kommunen skal nemlig spare penge, og det går ud over antallet valgdistrikter og dermed valgsteder i kommunen, som bliver reduceret fra 13 til 10.

Ændringen betyder blandt andet, at Hedehuset nedlægges som valgsted, skriver DAGBLADET Roskilde.

Nogle af vælgere herfra skal i stedet stemme i Fløng, mens hovedparten skal stemme på Charlotteskolen.
Vurderingen har været, at Charlotteskolen ligger mere centralt i valgdistriktet i forhold til Hedehuset i takt med, at Nærheden bliver udvidet med flere beboelser. Endvidere har Charlotteskolen også bedre fysiske rammer - altså mere plads - for afholdelse af valg end Hedehuset.

En række af de vælgere, der hidtil har stemt i Hedehuset, skal fremover stemme i Fløng.

Opdeling i Taastrup

De hidtidige valgdistrikt Taastrup Kulturcenter bliver opdelt, så borgerne vest for Taastrup Hovedgade sammenlægges med Borgerskolen og Rønnevangshallen, som får afstemningssted i Rønnevanghallen.
Fordelen ved Rønnevangshallen som afstemningssted er, at undervisningen på Borgerskolen ikke forstyrres, og at skolen ikke kommer til at undvære kantinen, hvor eleverne ikke må opholde sig under valghandlingen.

Borgerne øst for Taastrup Hovedgade slås sammen med Mølleholmskolens valgdistrikt, og stemmestedet bliver her Taastrup Kulturcenter.
Kulturcentret har rigtig gode adgangsforhold og er derfor på nuværende tidspunkt udpeget som et af kommunens handicapvenlige afstemningslokaler. Parkeringsforholdene i Taastrup Kulturcenter er desuden bedre i dagtimerne end på Mølleholmskolen, hvor skolens personale fylder P-pladserne op.

Sidste ændring bliver, at Rådhuset for nuværende bliver brugt som afstemningssted i stedet for Ole Rømer Skolen (tidligere Gadehaveskolen), da skolen skal renoveres.

Flere kommer til

På grund af nedlæggelsen af Hedehuset som valgsted, vil afstemningsstedet Fløng Hallen stige fra 3.193 til 4.439 stemmeberettigede borgere, og Charlotteskolen vil stige fra 2.601 til 5.474 borgere.
Dette område indeholder også Nærheden med væsentlig udbygning i de kommende år, men det nuværende valgdistrikt på Charlotteskolen har historisk haft lav valgdeltagelse, og det forventes derfor, at Charlotteskolen kan rumme de borgere, der kommer for at stemme.

Torstorp kommer til at omfatte det fremtidige Høje-Taastrup C, men her er der endnu ikke mange nye borgere. De forventes dog i fremtiden, og de kommer så til at høre til Torstorp.

Så meget spares der

Der er beregnet en besparelse per valgsted på 68.000 kroner per valg.

Når der foretages en reduktion af valgdistrikter fra 13 til 10, så vil det svare til en besparelse på 204.000 kroner per valg. Dermed vil besparelsen i 2019 blive 408.000 kroner, da der forventes afholdt valg til både Folketinget og til EU-parlamentet.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk