15. oktober 2019
Der er udskrevet Folketingsvalg den 5. juni - Grundlovsdag - og derfor aflyser flere partier nu deres planlagte Grundlovfester. Foto: Jens Wollesen
Der er udskrevet Folketingsvalg den 5. juni - Grundlovsdag - og derfor aflyser flere partier nu deres planlagte Grundlovfester. Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Valgdato fører til aflyste arrangementer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valgdato fører til aflyste arrangementer
Opdateret 15. maj 2019 kl. 16:29
Taastrup - 15. maj 2019 kl. 14:24
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Da statsministeren udskrev Folketingsvalg til afholdelse den 5. juni, så beseglede han samtidig skæbnen for en række lokale arrangementer.

Den 5. juni er nemlig Grundlovsdag, hvor en række partier plejer at markere grundlovens fødselsdag med forskellige lokale arrangementer. Men det bliver sandsynligvis ikke tilfældet i år.

De lokale Socialdemokrater plejer eksempelvis at være medarrangør af et stort arrangement i Vallensbæk, men det er droppet i år.

- Vi har valgt at aflyse det. Størstedelen af vores medlemmer er valgtilforordnede på valgdagen, så de kan ikke deltage, og andre igen har travlt med andre opgaver på dagen, for eksempel at køre vælgere til valgstederne, fortæller Claus Johnsen, der er formand for Socialdemokratiet i Høje-Taastrup, som er ærgerlig over aflysningen.

- Det er jo en dag, vi plejer at markere og fejre, men vi tror simpelthen ikke, at der kan komme nok deltagere, siger han.

Samme melding lyder fra De Konservative i Høje-Taastrup, som hvert år plejer at invitere til et større arrangement på Blaakildegaard i Taastrup med taler, grill og musik.

- Men det bliver nok aflyst i år. Langt de fleste af vores aktive medlemmer skal være valgtilforordnede, så valgdagen kommer jo lidt på tværs af den traditionelle fejring, siger Kurt Scheelsbeck. Den endelige beslutning om en eventuel aflysning skal dog først tages på et lokale bestyrelsesmøde torsdag aften.

Kurt Scheelsbeck fortæller, at man i stedet overvejer et alternativ:

- Vi plejer jo også altid at holde valgaften, når der er kommunalvalg eller folketingsvalg, så det kan være, vi bare rykker festen til om aftenen, når folk er færdige ude på valgstederne, siger han.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk