23. juni 2021
Både Vestegnens Politi og DSB er med i et samarbejde, der skal værne om trygheden på Høje Taastrup Station. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Både Vestegnens Politi og DSB er med i et samarbejde, der skal værne om trygheden på Høje Taastrup Station. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vagter, overvågning og klassisk musik: Her er værktøjerne skal forebygge utryghed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Vagter, overvågning og klassisk musik: Her er værktøjerne skal forebygge utryghed
Taastrup - 09. maj 2021 kl. 12:28
Af Kasper Ellesøe

To af aktørerne, der sammen med Høje-Taastrup Kommune løfter opgaven med at sikre tryghed på Høje-Taastrup Station er DSB og Vestegnens Politi.

arrow Læs også: Station har været ramt af utryghed og kriminalitet: Sådan skal det bekæmpes

Sidstnævnte har blandt andet sat overvågning op omkring stationen, ligesom det bliver prioriteret, at patruljer ofte kører forbi og ser, hvad der foregår. Der er nemlig en tendens til, at stationen bliver brugt som varmestue for de unge, og det kan gøre andre utrygge.

Alt sammen for at skabe tryghed. Det fortæller Søren Uhre, vicepolitiinspektør ved Vestegnens Politi.

- Vores rolle er at sikre, at det er trygt at komme på Høje-Taastrup Station. Derfor er vi med i det her samarbejde, for det nytter ikke at fjerne de unge fra stationen, hvis der ikke er noget alternativ for dem. Med samarbejdet har vi større mulighed for at hjælp til at sikre, at de unge kommer videre, siger Søren Uhre og uddyber, hvordan politiet bruger videoovervågning.

- Selvom politiet ikke er fysisk til stede, kan vi med vores overvågning følge med i, hvad der sker, ligesom vi også har adgang til DSB's overvågning, hvis der konkrete sager, vi efterforsker. Det er med til at skabe tryghed. Og det skal understreges, at de unge gerne må være her, men de skal bare opføre sig ordentligt, siger han.

Artiklen fortsætte under billedet.

Vestegnens Politi har blandt andet sat videoovervågning op forskellige steder på Høje-Taastrup Station. Det er synligt med disse informationsskilte. Foto: Kenn Thomsen

Kræver tid

Vestegnens Politi rykker selvfølgelig ud, hvis der er konkrete henvendelse, men ellers er det forebyggelse, der er i fokus.

- Det kræver tid, for vi skal lære de unge at kende, og finde ud af hvem de er og hvorfor de er der. Og så kan vi med de andre parter få de unge ud i de mange fine tilbud, der er i kommunen. Det benytter nogen sig af, og andre gør ikke. Men hele indsatsen går heldigvis rigtig godt for tiden, og jeg tror på, at vores fælles arbejde virker, for vi har fået bygget noget godt op og holder løbende opfølgninger, siger Søren Uhre.

Alle parter er også jævnligt i kontakt med de unges forældre, og kommunen har kontakt til forskellige forenings- og klubtilbud. Det er godt, at mange er med i et samarbejde omkring de unge.

- Jo flere vi kan få med ind i et samarbejde, jo bedre mulighed er der, for at vi kan få de unge til at vælge den rigtige retning, siger Søren Uhre.

Vagter og musik

Også hos DSB er man aktiv deltager i indsatsen for at skabe tryghed. Det sker blandt andet gennem forskellige konkrete initiativer. Det siger Jørgen Dyrendal Rasmussen, der er regionschef i DSB Stationsservice.

- DSB har gennem en længere periode haft et godt samarbejde med politiet og kommunen om at skabe større tryghed og mere ro på Høje Taastrup Station. DSB har blandt andet taget initiativ til flere vagter på stationen, og samtidig har vi valgt at spille klassisk musik inde i hallen, da erfaringer fra både ind- og udland viser, at nogle uønskede personer ikke længere ønsker at opholde sig i hallen, når der spilles den type musik i højtalerne, siger Jørgen Dyrendal Rasmussen.

arrow Ærgerlig over ikke at få nærpolitistation til kommunen
17. december 2020 kl. 06:53 Opdateret: kl. 15:31
arrow Debat: Opholdsforbud på Høje Taastrup Station
16. oktober 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 15:28
arrow Syv unge dømt for overfald på station
18. juni 2020 kl. 13:51 Opdateret: kl. 13:55

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?