21. august 2019
Vinderholdet, der udviklede VR Learning. PR-foto
Vinderholdet, der udviklede VR Learning. PR-foto
Foto: NICOLAS STJERNSTROEM
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: VR-produkt vandt innovationskonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VR-produkt vandt innovationskonkurrence
Taastrup - 15. marts 2019 kl. 14:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der kom masser af spændende opfindelser på bordet, da der torsdag var lokal finale i Business Innovation Games (BIG) på Høje-Taastrup Gymnasium.

BIG er et innovationsforløb i erhvervsøkonomi, hvor eleverne i grupper har til opgave at opfinde et nyt produkt. Produktet skal være gennemtænkt, og der skal laves markedsanalyse og udarbejdes forretningsplaner, budgetter osv.

Til finalen skulle grupperne på bedste Løvens hule-manér præsentere deres projekter for et dommerpanel bestående af lektor i erhvervsøkonomi Gitte Lyager og erhvervschef i Danske Bank, Gert Bo Jensen. De fem grupper i finalen præsenterede fem spændende, vidt forskellige ideer, der bl.a. inkluderede en chip, der skal afhjælpe glemsomhed, og en app, der holder styr på, hvad der er i køleskabet, og hvornår det udløber.

Årets vinderprojekt blev dog VR Learning, som er udviklet af Dritton, Jeton og Hikmet fra 2. X samt Oscar og Fatih fra 3.x.

Ideen bag VR Learning er at udnytte virtual reality-teknologien i undervisningsøjemed ved at udarbejde materiale, der kan fungere som et stærkt visuelt og engagerende supplement til traditionel undervisning i f.eks. folkeskoler og på gymnasier. Gruppen havde taget et par VR-briller og udkast til undervisningsmateriale med, så dommere og tilhører havde mulighed for at afprøve idéen.

Gruppen og deres projekt går nu videre til semifinalen, der afholdes på Frederiksberg Gymnasium i april. Her har de mulighed for at gå videre til den landsdækkende finale, der finder sted i København den 2. maj.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk