23. september 2020
Byfesterne i Taastrup er normalt populære, men netop derfor er det usikkert, om årets Høstfest den 5. september kan gennemføres på grund af forsamlingsforbud og corona-restriktioner. Foto: Kasper Ellesøe
Byfesterne i Taastrup er normalt populære, men netop derfor er det usikkert, om årets Høstfest den 5. september kan gennemføres på grund af forsamlingsforbud og corona-restriktioner. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usikkerhed om årets Høstfest: - Vi krydser fingre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usikkerhed om årets Høstfest: - Vi krydser fingre
Taastrup - 11. august 2020 kl. 06:03
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-udbruddet har sat en stopper for en lang række aktiviteter hen over sommeren, og også i Taastrup Bymidte måtte man aflyse blandt andet sommerfesten i juni måned.

Og nu er det også usikkert, om årets store Høstfest den 5. september kan afholdes.

- Vi er i tæt dialog med kommunen og sundhedsmyndighederne om, hvad vi må gøre. Vi vil så gerne holde et brag af en fest, fordi det trænger forretningerne og byen til, men vi vil selvfølgelig også overholde alle regler, så vi får passet godt på hinanden, siger Tina Pihl, formand for Taastrup Bymidte.

- Men vi krydser fingre for, at smittetrykket går den rigtige vej, så vi kan komme lidt tilbage til normalen, siger Tina Pihl.

Årets Høstfest var planlagt til den 5. september, hvor den skulle falde sammen med årets Frivillighedsdag og fejringen af Den Nationale Flagdag. Dertil skulle der være musik i gaden, hoppeborge, gode tilbud og masser af kræmmerboder.

Der kommer normalt flere tusinde mennesker til de populære byfester, og det er netop det, der gør, at Høstfesten måske ikke kan gennemføres i år.

- Som reglerne er nu, må vi ikke være mere end 100 samlet, når det er en begivenhed, vi inviterer til. Havde det bare været en normal lørdag, hvor der pludselig dukkede så mange mennesker op, ville vi ikke bryde reglerne, men vi må ikke inviterer til at samles så mange, forklarer Tina Pihl.

Partierne i Folketinget skal mødes onsdag for at tale om, hvordan en eventuel yderligere op- eller nedlukning af samfundet skal foregå, så først derefter ved Taastrup Bymidte, om Høstfesten kan gennemføres.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk