12. juli 2020
Den nye varmeledning er ført gennem skovområdet og frem til logistikcentret i den tidligere grusgrav. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Den nye varmeledning er ført gennem skovområdet og frem til logistikcentret i den tidligere grusgrav. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Usædvanligt gravearbejde: Fjernvarmearbejde blev stoppet af sten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Usædvanligt gravearbejde: Fjernvarmearbejde blev stoppet af sten
Taastrup - 26. maj 2020 kl. 16:09
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje Taastrup Fjernvarme måtte udføre en af de mere sjældne opgaver, da der skulle lægges rørledning ud til DSV's nye logistikcenter ved Hedehusene. Centret er placeret i den tidligere grusgrav Nymølle, hvilket indebar, at fjernvarmerørene skulle føres gennem et 400 meter skovbælte.

- Planen var, at vi ved hjælp af en underboring ville føre rørene under skoven og ud gennem skrænten ned til den gamle grusgrav, og vi hyrede et firma ind til opgaven. Men efter tre forsøg måtte de give op, fordi deres bor hver gang blev bremset af sten i undergrunden, fortæller Jørgen Jensen, projektleder hos Høje Taastrup Fjernvarme.

Igennem fra to sider

Løsningen blev i stedet at forsøge at grave sig igennem den 10-15 meter høje skrænt og samtidig grave i ti meters bredde fra den anden side af skovområdet. Den opgave løste Zacho-Lind A/S på bedste vis, og for nylig kunne fjernvarmerørene så føres det sidste stykke frem til logistikcentret.

- Vi har vores hovedledning liggende ude i Københavnsvej. Den nye strækning er cirka en kilometer lang, hvor Brøndum A/S og M.J. Eriksson har udført henholdsvis rør- og gravearbejde på den første halvdel af strækningen, oplyser Jørgen Jensen.

Alt arbejde i skovområdet er udført i år. DSV tog logistikcentret i brug for nogle måneder siden, og har siden været forsynet med fjernvarme.

Logistikcentret fylder næsten 50.000 kvadratmeter. Efter planen vil DSV opføre endnu tre centre i samme størrelse i Nymølle, hvor der også skal kobles fjernvarme på.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk