19. januar 2021
Det var med lidt bæven, at Høje-Taastrup gymnasium i november sendte den første LIVE-samling fra Studie Frøgaard til Youtube. Corona har tvunget gymnasiet til at tænke i nye kommunikationskanaler til skolens elever og til de kommende elever.
gallery icon

Se billedserie

Det var med lidt bæven, at Høje-Taastrup gymnasium i november sendte den første LIVE-samling fra Studie Frøgaard til Youtube. Corona har tvunget gymnasiet til at tænke i nye kommunikationskanaler til skolens elever og til de kommende elever.
Foto: Cecilie Bech Corcoran
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge får virtuelle input til valg af uddannelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge får virtuelle input til valg af uddannelse
Taastrup - 10. januar 2021 kl. 09:22

Allerede i december prøvede Høje-Taastrup Gymnasum den første virtuelle orienteringsaften af på youtube, og gennem efteråret har skolen også eksperimenteret med virtuelle samlinger i forskellige formater.

arrow Læs også: Rektor om eventuelt færre eksamener: - At gå til eksamen er en del af det at blive student

Tirsdag den 12. januar er der virtuel orienteringsaften på Youtube (find link via www.htg.dk), og torsdag den 14. januar deltager gymnasiet ved Høje-Taastrup Kommunes digitale uddannelsesmesse, også på Youtube.

- Vi havde planlagt et stort event med kommunen for alle kommunens afgangsklasser i november, hvor vi skulle være vært for en lang række af ungdomsuddannelser. Det havde både vi og kommunens uddannelsesvejledere glædet os til - og derfor er vi også glade for, at vi alligevel kan lave noget, der minder om det - bare digitalt, siger Ida Diemar, rektor på Høje-Taastrup Gymnasium, og fortsætter.

- Uddannelsesvalget har aldrig været nemt for de unge, og i år er det endnu sværere. I foråret sidste år skulle alle kommunens 8. klasses elever have besøgt os og andre ungdomsuddannelser, men det blev corona-aflyst. Så skulle de have været i brobygning i efteråret - og det blev aflyst. Nu får de muligheden digitalt, og det fortjener både de og deres forældre, siger hun.

Socialt samvær på Instagram

Også gymnasiehverdagen ser noget anderledes ud i disse tider.

En ting er den virtuelle undervisning, som både lærerne og eleverne efterhånden er godt trænede i. En anden ting er »alt det andet«, som blandt andet sociale liv, som man forbinder med at gå i gymnasiet.

- Vi har en SoMe-gruppe, som sørger for at dele deres digitale hverdag med resten af skolen på Instagram. Det er ikke noget, der kan erstatte det daglige kram og mødet med klassekammeraterne, men det hjælper lidt. Vi havde fx mange likes, da Mathilde fra 1.g byggede en HTG-snemand, og det fortæller os at både elever og lærere kigger med. Det er jo de små ubetydelige hverdagshistorier, vi savner, når det hele foregår virtuelt, fortæller uddannelseschef Maria Schou.

arrow Gymnasieelever ønsker eksaminer aflyst og får støtte fra rektor
12. januar 2021 kl. 12:11 Opdateret: kl. 11:58
arrow Rektor om aflysning af eksaminer: Derfor gavner det ikke eleverne
12. januar 2021 kl. 11:18 Opdateret: kl. 11:18

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?