19. juli 2019
Forleden var Medborgerhusets lille sal fyldt med forældre, der hørte om teenagepigers udfordringer. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Forleden var Medborgerhusets lille sal fyldt med forældre, der hørte om teenagepigers udfordringer. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ungdomsskolen sætter fokus på teenagepigers udfordringer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ungdomsskolen sætter fokus på teenagepigers udfordringer
Taastrup - 07. februar 2019 kl. 18:58
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

De gratis billetter blev revet væk på få dage og forleden var Medborgerhusets lille sal fyldt af forældre, der ville høre en eksperts bud på deres teenagepigers udfordringer. Eksperten var Majbritt Bay, psykolog og souschef i GirlTalk og bosiddende i Taastrup.

Foredraget var arrangeret af foreningen GirlTalk og Høje-Taastrup Ungdomsskole for at gøre opmærksom på EmpowR, et gratis tilbud til unge piger, der har brug for et trygt og neutralt rum til at tale om forskellige udfordringer.

- Antallet af unge piger, der kæmper med lavt selvværd, er stigende. Sociale medier og en verden af muligheder gør det sværere for pigerne at navigere i, hvem de er, og om det nu også er godt nok. Derfor har vi startet EmpowR, så pigerne i trygge rammer sammen kan opbygge selvværd, forklarer Anna Bjerre, direktør for GirlTalk, der udbyder kurset i samarbejde med Høje-Taastrup Ungdomsskole.

GirlTalk er en NGO, der blev grundlagt for 15 år siden med ønsket om at hjælpe unge piger med deres problemer. I dag hjælper organisationen årligt omkring 7000 piger mellem 12 og 24 år. Det sker hovedsageligt gennem en gratis chat-rådgivning, men siden 2016 også gennem forløbet EmpowR, der nu tilbydes gratis til piger i Høje-Taastrup Kommune.

EmpowR strækker sig over ti uger med ugentlige møder, hvor man gennem øvelser, hygge og sjov får talt om store og små emner. Møderne tilbydes gratis til piger på 7., 8. og 9. klassetrin med bopæl i Høje-Taastrup Kommune. Møderne ledes af frivillige fra GirlTalk og afholdes i Ungdomsskolens lokaler.

EmpowR har opstart allerede 5. marts. Tilmelding foregår på www.GirlTalk.dk, hvorefter man bliver inviteret til møde med de frivillige gruppeledere for forventningsafstemning, inden man siger endelig ja til deltage.

Der kommer flere forløb til efteråret og næste år, idet aftalen mellem GirlTalk og Ungdomsskolen løber over 2 år.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk