23. september 2020
Det er i ejendommen her på Taastrup Hovedgade 92 og 94A, at der nu bliver givet tilladelse til at indrette midlertidige boliger.
Det er i ejendommen her på Taastrup Hovedgade 92 og 94A, at der nu bliver givet tilladelse til at indrette midlertidige boliger.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ulovlig beboelse er gjort lovlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ulovlig beboelse er gjort lovlig
Opdateret 22. januar 2015 kl. 13:34
Taastrup - 21. januar 2015 kl. 06:02
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Portugisiske metroarbejdere boede ulovligt i en erhvervsejendom i Taastrup. Nu får ejeren af ejendommen lov til at indrette den til boliger, skriver DAGBLADET Roskilde.

Det drejer sig om ejendommen på Taastrup Hovedgade 92 og 94A, som er udlagt til erhverv. I august måned sidste år kunne Høje-Taastrup Kommune dog konstatere, at der boede personer i ejendommen, og man sendte varsel af påbud og partshøring om at lovliggøre forholdet - enten ved at ophøre med anvendelsen boligformål eller ved at søge om byggetilladelse til at bibeholde boligerne.

Ejeren ønskede at bibeholde boligerne, og nu har et flertal i Plan- og Miljøudvalget besluttet at gøre beboelse i ejendommen midlertidigt lovligt.

- Det har været svært for ejeren at leje lokalerne ud til erhverv, og de har derfor stået tomme længe. Vi mener derfor, at det er bedre at lade dem bruge til boliger, så de ikke står tomme, siger Laurids Christensen (K), medlem af Plan- og Miljøudvalget.

Der kræves en dispensation for at indrette boliger, og den ønsker et flertal af udvalget altså at give. Socialdemokraterne stemte dog imod indstillingen.

- Det principielle i sagen er, at nogen har gjort noget ulovligt, som man nu prøver at lovliggøre. Det mener vi ikke, man bare skal give lov til. Derudover mener vi ikke, at man midlertidigt skal ændre formålet for ejendommen fra erhverv til bolig, for erfaringen siger, at det er meget svært at få det omgjort igen, siger Svend-Erik Hermansen (S) til DAGBLADET Roskilde.

Han giver heller ikke meget for forklaringen om, at det har været svært at leje lokalerne ud, og at man derfor skal give dispensation.

- Det kunne man i givet fald gøre rigtig mange steder, så det er en glidebane at begive sig ud på, siger han.

Ejeren vil ombygge kontorlejemålet til beboelse og indrette to lejligheder i nr. 92 på 2. sal og en lejlighed i nr. 94A i tagetagen. De tre lejligheder udgør tilsammen 881 m² og kravet til opholdsareal er 353 m².

Plan- og Miljøudvalget har godkendt, at der gives en midlertidig dispensation på tre år til at reducere det krævede opholdsareal til 70 m² på terræn i ejendommens gård fra det tidspunkt, der meddeles ibrugtagningstilladelse til indretning af boliger, og at opholdsarealet skal afskærmes.

Ønsker ejer efter de tre år fortsat at bibeholde de tre boliger, skal det krævede opholdsareal etableres.

Derudover vil ejeren renovere facaden på nr. 92, hvor den eksisterende faste baldakin erstattes af en ny baldakin, udformet som er en tynd plade ophængt i skråstiver på facaden.

Der har været foretaget en naboorientering i sagen, og her er der ikke indkommet nogle kommentarer.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk