19. maj 2019
Byrådet i Høje-Taastrup er enige om at være kritiske over for at flytte opgaver fra Glostrup Hospital, men der er uenighed om, hvornår den kritik officielt skal fremføres i et høringssvar.
Byrådet i Høje-Taastrup er enige om at være kritiske over for at flytte opgaver fra Glostrup Hospital, men der er uenighed om, hvornår den kritik officielt skal fremføres i et høringssvar.
Foto: Allan Nørregaard (arkiv)
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Uenighed om kritik af hospitalsplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uenighed om kritik af hospitalsplan
Taastrup - 06. maj 2015 kl. 12:04
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Skal Høje-Taastrup Kommune protestere over, at der måske skal flyttes sengepladser fra Glostrup Hospital til Hvidovre eller Amager - og i givet fald hvornår? Det var et af stridspunkterne, da byrådet på sit seneste møde skulle tage stilling til et høringssvar til den store Hospitals- og Psykiatriplan 2020 for Region Hovedstaden, skriver DAGBLADET Roskilde.

Et mindretal bestående af Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten ville gerne have tilføjet til svaret, at Høje-Taastrup protesterer mod flytningen af medicinske sengepladser fra Glostrup Hospital.

Men flertallet bestående af Konservative, Dansk Folkeparti og Venstre mente ikke, at den tilføjelse skulle med i høringssvaret.

- Vi er grundlæggende enige om at være kritiske over for at flytte opgaver fra Glostrup. Spørgsmålet er, hvornår vi skal gøre den kritik gældende. Vi mener, at vi først skal fremføre den, når det spørgsmål kommer i høring, i stedet for at fremlægge kritikken i et generelt høringssvar til hospitalsplanen, siger borgmester Michael Ziegler (K) og understreger, at kommunerne senere vil blive hørt om netop flytningen af medicinske pladser i en særskilt sag.

Socialdemokraterne påpegede dog på byrådsmødet, at der er kommet et ændringsforslag fra direktionen på Amager og Hvidovre Hospitaler, som netop foreslår at flytte medicinske pladser fra Glostrup, og at det derfor er nødvendigt at reagere - også selvom forslaget ikke er med i den nuværende plan.

- Det er nødvendigt for os, at Høje-Taastrup Kommune i denne sag, som i høj grad vedrører alle borgere i hele kommunen, gør noget meget klart og meget hurtigt. Vi er fortsat imod fjernelsen af de medicinske senge fra Glostrup Hospital. Det er min klare opfattelse, at jo hurtigere og klarere, der bliver sagt fra, jo større mulighed er der for, at politikere og andre beslutningstagere vil lytte efter, sagde Svend-Erik Hermansen blandt andet på byrådsmødet.

Læs mere i DAGBLADET Roskilde onsdag.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk