13. juli 2020
Nummersystemet gjorde ventetiden lidt nemmere for de mange fremmødte, der kunne slappe af i sikker forvisning om, at ingen blev sprunget over. Foto: Signe Ravn
gallery icon

Se billedserie

Nummersystemet gjorde ventetiden lidt nemmere for de mange fremmødte, der kunne slappe af i sikker forvisning om, at ingen blev sprunget over. Foto: Signe Ravn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsigten til samvær og svesketærte skabte kø ved kirken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udsigten til samvær og svesketærte skabte kø ved kirken
Taastrup - 30. november 2019 kl. 13:54
Af Signe Ravn
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Så fik du nummer 27.
Frivillig ved Fløng Kirke, Hanne Moltesen, uddelte onsdag små grønne papirlapper forsynet med numre fra 1-40 til alle, der trådte ind i Sognets Hus.

Hver lap gav adgang til to af de eftertragtede billetter til årets julefest den 28. december i Sognet Hus i Fløng. I år det 50 år siden, at Fløng Menighedsråd første gang holdt julefest, og nummersystemet i år var en sidste øjebliks tilføjelse i et forsøg på at lette uddelingen af billetter.

- Det er et tiltag, jeg har fundet ud af i dag, sagde Hanne Moltesen, der selv har været gæst til festen: - Yes, og jeg har også prøvet ikke at få billet. Det er noget, der er in, og det er hyggeligt.

Foyeren var allerede en halv time før billetuddelingens start klokken 13.30 godt fyldt op. Indehaver af lap nummer 1, Conni Falkenberg fra Høje-Taastrup, var mødt tidligt frem.

- Det lønner sig, Jeg har været her siden 10 minutter over 12. Jeg har været med en 15-16 gange. Det er fordi, det er så smadderhyggeligt, og så er der den svesketærte, lød det tilfreds fra Conni Falkenberg, 75, da hun stod med sin lilla billet i hånden.

Og hun bliver ikke eneste genganger til årets julefest.

- Genkendelighed er altid godt, fastslog Susanne Bech Jensen, 61, der også sikrede sig en billet til julefesten, som hun har været til i hvert fald 10 gange før.

Klokken 14.20 var udleveringen af de 80 billetter færdig, og for de tilbageværende i køen var kun tilbage at blive skrevet på ventelisten i tilfælde af afbud.

- Jeg troede, at det var god tid at komme en halv time før, fortalte Orla Roed Jensen, 85.

Som ansat indenfor det sociale område i den gamle Hvedstrup-Fløng Kommune var han med til at arrangere den første julefest, der siden blev lagt over til menighedsrådet.

- Det er en tradition. Vi kører efter en recept, lød det fra Orla Roed Jensen, der tilføjede, at der også blev serveret svesketærte til den første julefest.

Så blev det hans tur til at blive noteret på ventelisten hos Ole Nygaard, der, sammen med sin hustru Grethe, stod for registrering af gæster og uddeling af de i alt 80 billetter.

- Det er så populært. Vi kunne godt have brugt en 10-12 billetter mere. Snildt, konstaterede Ole Nygaard.

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk