20. juni 2021
Politikerne har besluttet, at der efter sommerferien ikke længere skal være skole på Ole Rømer-Skolens afdeling Selsmosen. Elvere og personale flyttes til afdeling Gadehave. Foto: Kenn Thomsen
Politikerne har besluttet, at der efter sommerferien ikke længere skal være skole på Ole Rømer-Skolens afdeling Selsmosen. Elvere og personale flyttes til afdeling Gadehave. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udsat for farligt stof gennem flere år: - Der bliver taget godt hånd om personale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Udsat for farligt stof gennem flere år: - Der bliver taget godt hånd om personale
Taastrup - 17. maj 2021 kl. 06:06
Af Kasper Ellesøe

Der er fundet et lettere forhøjet niveau af det farlige stof PCB på Ole Rømer-Skolens afdeling Selsmose.

arrow Læs også: Farligt stof tvinger skole til lukning: Her skal elever og lærere flytte hen

Derfor har politikerne nu besluttet, at de cirka 140 elever og lidt over 20 medarbejder på skolen, fra næste skoleår rykker over til afdeling Gadehave.

Det har man besluttet efter anbefaling fra Teknologisk Institut.

Allerede i 2012 fortog man en screening af skolerne, og her blev der også konstateret et for højt niveau af PCB.

Det blev løst ved blandt andet intensiv rengøring, men potentielt betyder det, at lærere, der har været ansat på skolen i længere tid har været udsat for PCB, der ifølge Miljøstyrelsen, kan være skadeligt og mistænkes for at være kræftfremkaldende, hvis man udsættes for det gennem længere tid.

- Der bliver taget rigtig god hånd om personalet, der er usikre på, hvad det betyder at være udsat for det gennem 10 år. Heldigvis er der relativ god plads på afdeling gadehaven, så derfor har vi besluttet, at elever og lærere flytter derhen, siger Kurt Scheelsbeck, formand for institutions- og skoleudvalget.

Derfor flyttes ikke nu

Hvorfor ikke bare flytte nu?

I analysen fra Teknologisk Institut lyder det:

»Det vurderes på baggrund af resultaterne, restriktioner i forhold til Corona (meget ophold udendørs, hjemmeskole og begrænset ophold i klasselokalerne) samt historikken omkring PCB-koncentrationen i luften, at skolen kan være i brug indtil sommerferien. Det anbefales, at eleverne flyttes til andre lokaler efter sommerferien,« lyder anbefalingen, som politikerne altså nu har fulgt.

Flytningen betyder, at eleverne på Ole Rømer-Skolen er samlet på en matrikel i halvandet år - fra august 2021 til januar 2023. Herefter står det nye Børne- og Kulturhus i Taastrupgaard klar til at være skole fra 1. til 6. klasse, hvor nogle af eleverne så skal flytte tilbage til.

I forbindelse med sammenlægningen vil det være op til skoleledelsen at lave klassefordelingen og hvordan overflytningen håndteres.

Lukningen af skolen får også betydning for blandt andet Taastrup Gokartklub, der holder til der, da de klubben bruger lokalerne i længere tid ad gangen end andre fritidsbrugere, der kan fortsætte brugen af lokalerne indtil bygningerne nedrives, efter planen i begyndelsen af 2023.

Beslutningen om flytningen og lukningen af Selsmoseafdelingen skal endeligt besluttes af økonomiudvalget.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?