29. juli 2021
Lerholmen kommer til at bestå af i alt 186 lejligheder. Her er det en illustration, der viser gårdrummet. Illustration: Balder
gallery icon

Se billedserie

Lerholmen kommer til at bestå af i alt 186 lejligheder. Her er det en illustration, der viser gårdrummet. Illustration: Balder
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlejning af boliger i ny bydel skydes i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlejning af boliger i ny bydel skydes i gang
Taastrup - 12. maj 2020 kl. 05:54

Søndag den 17. maj starter udlejningen af de nye boliger i Lerholmen, beliggende på Sporstræde i Nærheden lige ved den nye bro i Hedehusene.

arrow Læs også: Stor interesse for bofællesskab: Her skal du godkendes for at bo

Lerholmen består af i alt 186 lejeboliger, og de forventes at være indflytningsklare fra efteråret 2020. Lejeboligerne varierer i størrelse fra 2-4 værelser, fordelt på 58-99 m2, og alle har tilknyttet egen altan eller terrasse.

- Vi har bestræbt os på at skabe lyse og funktionelle hjem, der er skræddersyet til hverdagen. Og boligerne her er både miljøvenlige og fremtidssikrede. Bebyggelsen opfylder kravene til det højeste energimærke, alle boliger forsynes med eget ventilationsanlæg med høj virkningsgrad, og bygningerne opvarmes med lavtemperaturfjernvarme, som er en mere miljøvenlig varmeforsyning. Herudover bliver der monteret solceller på ejendommens tage, fortæller Lasse Aagaard-Møller, projektchef hos Balder Danmark

Fælles gårdrum

Lerholmen er opført i et samarbejde mellem Balder Danmark, Sjælsø Management og DesignGroup Architects.

Bebyggelsen er anlagt som en åben karrébebyggelse med opgangshuse i tre til seks etager, og i midten er der et gårdrum.

På grundens østlige tredjedel er der ved at blive etableret en Bovieran-bygning, som bliver et seniorbofællesskab for beboere på 55+.

Adgangen til Lerholmens lejligheder sker fra det fælles gårdrum, og det skal ifølge Balder være med til at give muligheder for at beboerne kan mødes og tale sammen.

- Gårdrummet er skræddersyet til hygge, fællesskab, nærvær samt rolige stunder. Her opføres en legeskov til de mindste, en glaspavillon, bålsted, legehus, boldbane og meget mere, fortæller Lasse Aagaard-Møller.

Udvikling i gang

Udviklingen af Nærheden er i fuld gang. Og visionen om at skabe en ny bydel med mulighed for at leve en nem hverdag med et stærkt fællesskab begynder at vise sig i bybilledet.

- 500 mennesker har allerede bosat sig i Nærheden, og mange flere er på vej i takt med, at en række nye boligbyggerier, herunder Lerholmen, realiseres. Også en helt ny og ambitiøs folkeskole samt en dagligvarebutik er ved at blive bygget i hjertet af Nærheden, siger Ole Møller, direktør i byudviklingsselskabet NærHeden P/S.

Mange af de initiativer, der skal fremme fællesskabet, begynder også at tage form, herunder byhaven med fælles udekøkken, Kvarterhusene, delebilordning og et grønt partstrøg.

- Med de gode rammer for fællesskab, levende byliv og grønne naturområder er Nærheden et attraktivt sted at bosætte sig. Vi glæder os til, at de nye beboere flytter ind i Lerholmen og bliver en del af Nærheden, siger Ole Møller.

Udlejning begynder

Lerholmens udlejningsstart finder sted søndag den 17. maj, og her kan man få en individuel fremvisning af prøveboligen.

Fremvisning kræver tilmelding, som sker via lerholmen.dk.

Adressen til prøveboligen er: Sporstræde 21, 2640 Hedehusene. Da adressen endnu ikke findes i de fleste GPS'er, kan man i stedet køre efter adressen: Hedesvinget 1, 2640 Hedehusene.

Priser og plantegninger for de første 62 lejligheder kan ses på www.lerholmen.dk.

arrow Rækkehuse og lejligheder: 173 nye boliger på vej til ny bydel
03. juni 2020 kl. 15:31 Opdateret: kl. 10:10
arrow Bæredygtige boliger på vej til ny bydel
25. maj 2020 kl. 15:39 Opdateret: kl. 09:52
arrow Prisen på ny skole stiger - igen
11. april 2020 kl. 08:54 Opdateret: kl. 20:28

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?