15. november 2018
Den gule streg markerer området, som den nye lokalplan 5.16 dækker, og hvor der gives mulighed for at opføre i alt 33 boliger. Illustration: Høje-Taastrup Kommune
gallery icon

Se billedserie

Den gule streg markerer området, som den nye lokalplan 5.16 dækker, og hvor der gives mulighed for at opføre i alt 33 boliger. Illustration: Høje-Taastrup Kommune
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Trods nabo-protester: 33 boliger på vej til Møllehøj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Trods nabo-protester: 33 boliger på vej til Møllehøj
Taastrup - 07. februar 2018 kl. 12:31
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Protesterne har været massive og sagsbehandlingen lang, men nu har et enigt byråd i Høje-Taastrup besluttet, at der kan bygges 33 boliger på området ved Møllehøj vest for Kallerupvej i Hedehusene.

Det skete med den endelige vedtagelse af lokalplan 5.16 på det seneste byrådsmøde, som baner vejen for 10 parcelhuse og 23 rækkehuse i 10 meters højde, skriver DAGBLADET Roskilde.

Planen har været længe undervejs og er også blevet ændret flere gange, da særligt naboerne vest for området ved Bækhusene har været imod de fremlagte planer. I første omgang var der ønske om at bygge 58 boliger på området, men det blev efter dialog med naboer og bygherre reduceret til 33 boliger. Også højden på husene er blevet ændret undervejs, ligesom placeringen af bygningerne og ændret. Derudover har naboerne stillet spørgsmålstegn ved de støjberegninger, som har ligget til grund for planen, og der er derfor blevet foretaget nye uvildige støjberegninger undervejs.

- Vi har nøje set det hele igennem, og vi synes, at naboerne er blevet imødekommet på rigtig mange punkter. Det hele er blevet undersøgt rigtig grundigt, og derfor mener vi godt, at vi kan give grønt lys til planen, siger Peter Faarbæk (S), der fra årsskiftet blev ny formand for plan- og miljøudvalget.

Han forstår godt, at naboerne er kede af udsigten til at få bebygget et smukt grønt areal i deres baghave, men han peger på, at området har været udlagt til byzone i mange år, og derfor kan kommunen ikke afvise at lave en lokalplan for området.

Trods de tidligere ændringer i planerne har der stadig været en lang række indsigelser mod lokalplanen, og nogle af dem har også givet anledning til ændringer i den endelige lokalplan, skriver DAGBLADET Roskilde.

Blandt andet er det præciseret, at der skal være minimum 50 meter mellem facaderne på nærmeste rækkehus og Bækhusene, ligesom det slås fast, at det grønne fællesareal skal være på mindst 9.000 m2. Det er også tilføjet, at der ikke må etableres altaner i rækkehusene, og at der skal etableres én parkeringsplads per rækkehus, men også et antal fælles parkeringspladser.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk