13. december 2017
Den tidligere teaterchef på Taastrup Teater er tilfreds med, at det endelig lykkedes at lave forlig.
Den tidligere teaterchef på Taastrup Teater er tilfreds med, at det endelig lykkedes at lave forlig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere teaterchef glad for forlig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere teaterchef glad for forlig
Taastrup - 17. marts 2017 kl. 11:32
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Jeg er tilfreds med, at det er slut. Det har været en belastning og det har været ressourcekrævende for alle parter. Det er godt at få sat punktum.

Sådan lyder det fra den tidligere teaterchef på Taastrup Teater, efter han har indgået forlig med Høje-Taastrup Kommune om tilbagebetaling af 350.000 kroner.

Forliget blev indgået kort før parterne skulle have mødtes i en civil retssag - i en sag anlagt af Høje-Taastrup Kommune.

- Jeg pegede allerede tidligt i forløbet på muligheden for et forlig. Nu er det lykkedes, og det er jeg tilfreds med, siger den tidligere teaterchef, som ikke vil kommentere de enkelte punkter i forliget.

- Der er tale om, at to parter indgår et forlig, som er en fuld og endelig afgørelse, og som er afslutning på sagen. Så bør man ikke, synes jeg, begynde at kommentere på enkeltheder.

Sagen opstod i 2012, efter den tidligere teaterchef gennem 25 år havde sagt sit job på teatret op.

Sagen tog sin begyndelsen, da kommunens revision nægtede at godkende Taastrup Teaters regnskab for 2011. Det fik kommunen til at gennemføre en undersøgelse af de forhold, som revisionen havde påpeget. Undersøgelsen blev gennemført blandt andet af eksperter fra Kommunernes Landsforening, og i rapporten blev der rejst en massiv kritik af den tidligere teaterchef.

I meget korte træk var kommunens konklusion, at der var gennemført en række økonomiske dispositioner, som ikke levede op til kommunens krav, og at der var sket en sammenblanding af kommunens midler med teaterchefens private økonomi.

Rapporten viste ifølge kommunen også, at den tidligere leder havde overtrådt kommunens regler for regnskabsføring, og at der var mangelfuld dokumentation for afholdte udgifter. Derudover konkluderede rapporten, at teaterlederen havde været inhabil i forbindelse med flere af sine økonomiske dispositioner.

Siden blev den tidligere teaterchef af Høje-Taastrup Kommune anmeldt til Vestegnens Politi, men blev i den efterfølgende retssag gjort straffri.

Høje-Taastrup Kommune valgte dog at rejse en civil retssag for at få kommunale penge erstattet.

Det er denne sag, som nu er afsluttet med et forlig.

- Jeg er tilfreds med, at nu stopper denne sag. Den har trods alt varet i fem år og omfatter forhold, som ligger syv-otte år tilbage. Jeg tror forliget er udtryk for, at begge parter ønskede at få sat punktum, siger den tidligere teaterchef.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk