9. december 2019
Anne Marie Vincentzen er sovet stille ind. Hun blev 89 år.
Anne Marie Vincentzen er sovet stille ind. Hun blev 89 år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere spejderleder er sovet stille ind: Var altid klar med hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere spejderleder er sovet stille ind: Var altid klar med hjælp
Taastrup - 17. juli 2019 kl. 14:56
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mangeårig Taastrup-borger og tidligere spejderleder for De Grønne Pigespejdere i Taastrup er sovet stille ind. De har sendt disse ord til avisen.

Anne Marie Vincentzen, der er tidligere divisionschef for De Grønne Pigespejdere (tidl. KFUK-spejderne) i Taastrup-gruppen, er stille sovet ind. Hun blev 89 år.

I 1961 tog Anne Marie initiativ til at starte KFUK-spejderne i Høje-Taastrup Kommune. Hun var i starten ikke selv involveret i lederarbejdet, men hun deltog aktivt som spejdermor for hendes døtre og som medlem af trops-og divisionsrådet. Senere i 1974 overtog Anne Marie posten som divisionschef for Thorskilde Division, som dengang udover de grønne piger i Høje-Taastrup også omfattede pigerne i Greve.

I løbet af hendes tid på posten kom der flere grønne piger til både i Ishøj, Solrød og Vallensbæk. Anne Marie Vincentzen var divisionschef i 19 år indtil 1993. Herefter forblev hun medlem af KFUK-spejderne, som nu havde skiftet navn til De Grønne Pigespejdere, og hun var et aktivt medlem af den voksne ledergruppe »Augustaerne« indtil for nogle år siden.

Anne Marie Vincentzen var meget vellidt blandt alle ledere i divisionen og i Taastrup-gruppen. Hun var altid klar med hjælp og støtte til nye unge ledere, og til at give en trøstende hånd, hvis nogen havde brug for det. Hun har gjort et stort arbejde for de grønne pigespejdere i divisionen og kommunen, og hun blev - også fuld fortjent - hædret med kommunens Ungdomslederpris i 1987.

Ære være Anne Maries minde.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk