10. juli 2020
Kris Stadsgård er opvokset i Sengeløse. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Kris Stadsgård er opvokset i Sengeløse. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere landsholdspiller vender hjem og afholder fodboldskole

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere landsholdspiller vender hjem og afholder fodboldskole
Taastrup - 14. juni 2018 kl. 16:26
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Når kalenderen skifter til uge 27, vil en flok børn og unge på mellem 8 og 14 år iføre sig fodboldstøvler og træde ud på banerne på Sengeløse Idrætsanlæg og begynde en uges fodboldskole.

arrow Læs også: Træning med eks-proffer og sandwich fra Ronaldo

Det særlige ved fodboldskolen er, at det er den tidligere professionelle fodboldspiller Kris Stadsgaard, der har arrangeret den og vil træne deltagerne. Han er selv opvokset i Sengeløse, hvor han har trådt sine barnsben og gået i institution og skole.

Siden han i 2016 stoppede sin aktive karriere har han været iværksætter og startet firmaet Pro Defending sammen med Anders Nielsen, der også er tidligere fodboldspiller.

Firmaet tilbyder privat fodboldtræning, både individuelt og i grupper, og så afholder man også fodboldskoler denne sommer, og der lægges ud på den gamle hjemmebane i Sengeløse i uge 27.

»Jeg ville gerne afholde den første fodboldskole her, fordi det er min barndomsby,« siger Kris Stadsgaard.

Der er plads til 80 børn og unge drenge og piger, som på fodboldskolen bliver trænet af tidligere professionelle spillere i en hel uge.

»Jeg håber, det giver en wow-følelse, at det er tidligere professionelle spillere. Men vi skal jo også have et godt indhold, og vi skal kunne stå inde for det, vi laver. Det skal selvfølgelig være sjovt, men min filosofi er, at der skal være et stort fokus på læring,« siger Kris Stadsgaard, der har spillet tre landskampe og optrådt for klubber som FC København, FC Nordsjælland, Málaga CF og Rosenborg.

Forventer ikke superstjerner

Selvom det er tidligere professionelle spillere, der er trænere, forventes det ikke, at man selv har lignende ambitioner.

»Alle er velkommen, og vi forventer på ingen måde, at man er på vej til at blive professionel. Så vi forventer ikke superstjerner, men at dem, der kommer på fodboldskolen, kan lide at spille fodbold, og at de vil det. Det er fedest at træne dem, der gider fodbolden,« siger Kris Stadsgaard og fortæller, at man bliver inddelt efter alder og niveau.

Trænerne på fodboldskolen vil dele ud af deres erfaringer fra deres egne karrierer, og målet er, at deltagerne kan mærke forbedringer efter fodboldskolen.

»Vi vil give fysiske, mentale og taktiske input, og jeg tror, at mange vil kunne se en kæmpe forskel på deres måde at spille fodbold på efter en uge. Vi vil give dem en fed oplevelse både fodboldfagligt og socialt, og de vil være bedre end da de kom,« siger Kris Stadsgaard, der fortæller om et af succeskriterierne for fodboldskolen i Sengeløse.

»Hvis vi siger 100 ting til dem, og de bare husker én ting, de tager med videre og bruger, så er vi glade.«

Glæder sig til Sengeløse

Han ser frem til uge med børn og unge fra både Høje-Taastrup Kommune, men også andre steder på Sjælland.

»Det bliver sjovt og spændende, for det er første gang jeg holder fodboldskole. Men vi gør, hvad vi synes er bedst, og jeg glæder mig. Det bliver fedt at lægge ud i Sengeløse,« fortæller den tidligere forsvarsspiller, der blandt andet har en uddannelse i sports management og som serviceøkonom.

Idéen om at blive iværksætter blomstrede for alvor i slutningen af karrieren, hvor Kris Stadsgaard spillede i FC København.

»I mit sidste år var jeg ude af truppen og spillede med reserverne, så jeg vidste, at jeg skulle stoppe og var mentalt indstillet på det. Jeg havde så en masse iværksætterideer, jeg arbejdede med,« siger han.

Godt gang i forretningen

Det endte med, at han og Anders Nielsen grundlagde Pro Defending i november sidste år.

»Der er kommet godt i gang i forretningen, men det har været hårdt arbejde, og vi arbejder stadig med at se alle mulighederne i det. Det er meget spændende, og det er fedt, at jeg kan strukturere min egen tid og tilrettelægge dagen, så jeg også kan være hjemme hos familien,« siger Kris Stadsgaard.

Og ambitionerne er store for mændene bag virksomheden. Privat fodboldtræning er som sådan ikke nyt, men at det foregår som i Pro Defending er så vidt vides ikke set før.

»Det er nyt, at det foregår på denne måde. Vi har udelukkende tidligere professionelle spillere som trænere, og vi har fokuseret på et professionelt udtryk på blandt andet hjemmeside og Facebook, ligesom man får et sæt spilletøj med logo på. Og på sigt håber jeg på at udvide forretningen,« siger Kris Stadsgaard.

Blandt de tilknyttede trænere i Pro Defending er Karim Zaza, Dennis Sørensen, Allan Kuhn og Thomas Gaardsøe, der alle tidligere har været profiler i Superligaen og flere af dem har spillet i udlandet.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk