5. juni 2020
Den tidligere forstander for Produktionsskolen Greve/Høje-Taastrup er blevet bortvis fra FGU-skolen Øst, som produktionsskolen fusionerede ind i tilbage i august. Godt en måned efter fusionen opdagede den nye bestyrelse de ?økonomiske uregelmæssigheder?, der nu har fået den tidligere forstander bortvist. Foto: Kasper Ellesøe
Den tidligere forstander for Produktionsskolen Greve/Høje-Taastrup er blevet bortvis fra FGU-skolen Øst, som produktionsskolen fusionerede ind i tilbage i august. Godt en måned efter fusionen opdagede den nye bestyrelse de ?økonomiske uregelmæssigheder?, der nu har fået den tidligere forstander bortvist. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere forstander bortvist med øjeblikkelig virkning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere forstander bortvist med øjeblikkelig virkning
Taastrup - 07. november 2019 kl. 11:26
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En tidligere forstander på Produktionsskolen Greve/Høje-Taastrup er blevet bortvist med øjeblikkelig virkning, efter det er kommet frem, at han har sammenblandet sin egen og skolens økonomi.

arrow Læs også: Ny uddannelse halter stadig: - Det er gået alt, alt for stærkt

Den tidligere forstander sad i en opsagt stilling, efter Produktionsskolen Greve/Høje-Taastrup i august blev fusioneret ind i FGU-Skolen Øst, og den stilling er han nu bortvist fra.

Der er tale om en grov misligholdelse af forstanderens ansættelsesforhold, oplyser FGU-Skolen Øst.

- Vi tager sagen meget alvorligt. De uregelmæssige dispositioner er foretaget, før produktionsskolen indgik i fusionen, men det er klart, at vi skal til bunds i sagen, siger Jette Henning, bestyrelsesformand for FGU-Skolen Øst.

Kontakt til Kammeradvokaten

Bestyrelsen er nu i dialog med børne- og undervisningsministeriet, ligesom Kammeradvokaten er inddraget i sagen.

FAKTA
  • FGU-Skolen Øst er en af de 27 statslige selvejende institutioner, som er blevet etableret som led i reformen »Aftale om bedre veje til uddannelse og job«.
  • FGU-Skolen Øst dækker kommunerne Høje-Taastrup, Greve, Lejre, Roskilde og Solrød Kommuner og er bandt andet en fusion af de tidligere produktionsskoler i området, herunder den tidligere Produktionsskole Greve/Høje-Taastrup. Hovedsædet for FGU-Skolen Øst er placeret i Høje-Taastrup Kommune.
  • I spidsen for bestyrelsen for den nye FGU-Skolen Øst er Jette Henning (S), som også er byrådsmedlem og formand for Skole- og Børneudvalget i Roskilde Kommune.

- Det er ny viden for os, og uregelmæssighederne har været ukendt for bestyrelsen i forbindelse med fusionen af FGU. I dialog med ministeriet giver vi nu vores advokat, Kammeradvokaten og vores revisionsfirma arbejdsro til at afdække, hvad der er foregået på den tidligere produktionsskole. Det er min forventning, at vi inden jul kan sige noget mere om sagens omfang, og hvordan vi kommer til at håndtere sagen videre, siger Jette Henning, som derfor ikke vil kommentere detaljerne i sagen.

Uregelmæssighederne er tilsyneladende foretaget fra 2016, hvor forstanderen tiltrådte, og frem til fusionen i august 2019. De ser ud til alene at omfatte den tidligere forstander.

Ærgerligt for FGU-skolen

FGU-Skolen Øst er en ny statslig selvejende institution med skoler i Roskilde, Høje-Taastrup, Greve, Lejre og Solrød Kommuner.

- På alle vores FGU-skoler knokles der hver dag på at få den nye Forberedende Grunduddannelse sat på skinner, og derfor ærgrer det mig selvfølgelig, at vi skal bruge tid på denne sag, som er foregået før fusionen - en tid vi meget hellere ville bruge på at etablere den nye uddannelse, som vi er sat i verden for som ny bestyrelse, siger Jette Henning

FGU-skolerne er i fuld gang med at etablere den nye forberedende grunduddannelse som et attraktivt og ligeværdigt uddannelsestilbud til de unge, som ikke er helt parat til at starte på en ungdomsuddannelse.

Bestyrelsen for FGU-Skolen Øst vil i sit arbejde fortsætte efter de planer, der er lagt for udviklingen og drift af den nye institution.

arrow Svær start for ny skole: Elever har manglet undervisning
01. oktober 2019 kl. 06:07 Opdateret: kl. 11:14
arrow Flytte-cirkus kræver et greb i kommunekassen
14. september 2019 kl. 10:31 Opdateret: kl. 17:26
arrow Kaos-start i skurvogne for ny uddannelse
14. september 2019 kl. 07:07 Opdateret: kl. 16:43
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk