30. november 2020
I 40 år har Annette Johansen været ansat i Høje-Taastrup Kommune, hvor hun har haft forskellige jobs, ligesom hun har siddet i byrådet for Socialdemokratiet i fem perioder. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

I 40 år har Annette Johansen været ansat i Høje-Taastrup Kommune, hvor hun har haft forskellige jobs, ligesom hun har siddet i byrådet for Socialdemokratiet i fem perioder. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere byrådsmedlem fejrer 40 års jubilæum: - Jeg ved, hvad jeg har

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådsmedlem fejrer 40 års jubilæum: - Jeg ved, hvad jeg har
Taastrup - 14. august 2019 kl. 11:38
Af Kasper Ellesøe

Hun har været bademester og byrådspolitiker, og hun har været betjent på rådhuset og nu er hun borgerservicemedarbejder.

Annette Johansen kunne den 11. juli fejre, at hun har været ansat i Høje-Taastrup Kommune i 40 år, og det er vel at mærke, inden hun selv fylder 60 år til november. Det bliver markeret med en reception den 16. august på rådhuset.

- Jeg synes, det er ret sejt, og jeg er stolt over at have været hos samme arbejdsgiver så længe. Jeg glæder mig virkelig til min reception. Det er en stor dag for mig, fortæller Annette Johansen.

Af og til har hun overvejet at finde et nyt job for at prøve noget nyt. Men de tanker er ofte blevet droppet hurtigt igen. For hun er glad for sin arbejdsplads.

- Jeg ved, hvad jeg har, og jeg ved ikke, hvad jeg får, siger hun og fortæller, at hun til receptionen får overrakt Dronningens Fortjenstmedalje, der gives til medarbejdere, der har været offentligt ansat samme sted i 40 år.

- Det er jeg stolt over, og jeg synes faktisk også, at jeg har gjort det godt, siger hun.

Annette Johansen begyndte at arbejde i Høje-Taastrup Kommune i 1979, hvor hun var livredder i Taastrup Friluftsbad, der senere blev til Taastrup svømmehal. Her var hun frem til 1999, hvor hun blev bademester i Rønnevangsbadet. Det var hun, indtil det lukkede i 2014.

Herefter fik hun job som rådhusbetjent, inden hun er kommet til, hvor hun er nu. Nemlig bag skranken i borgermodtagelsen på rådhuset, hvor hun blandt andet laver pas og sidder i omstillingen og har en masse kontakt til kommunens borgere.

- Det er jeg super glad for, og det er det bedste, der er sket for mig i mit arbejdsliv. Jeg har nogle super spændende opgaver, gode kollegaer, og jeg kan godt lide at have kontakt til borgerne. Og så er der en gode ledelse, som er opmærksomme på, at vi medarbejdere har det godt, siger hun.

Imens hun har været ansat i kommunen, har hun også været byrådspolitiker for Socialdemokratiet i fem perioder fra 1994 til og med 2013, hvor hun manglede to stemmer for at blive valgt ind, ligesom hun heller ikke kom i byrådet ved seneste kommunalvalg i 2017. Derfor har hun både været i byrådet, da Høje-Taastrup var under socialdemokratisk ledelse af Anders Bak og mens Michael Ziegler (K) har været borgmester.

- Det var en fed tid at være politiker. Man får så meget insiderviden og er med til at træffe beslutninger - både de gode og de dårlige. Jeg synes især kommunens budgetter har været interessante at følge med i. Og at være med til at sætte dagsordenen er fantastisk. Uanset politisk hårfarve har vi her i kommunen altid haft et godt samarbejde og respekt for hinanden, siger Annette Johansen.

Hun nævner især et politisk resultat, hun er særlig stolt af. Det var, da hun var formand for ældreudvalget.

- Jeg var med til at få ombygget og udbygget plejecentrene, så borgernes boliger havde en størrelse, der gjorde, at de havde ret til at søge boligstøtte, fortæller Annette Johansen og fortsætter.

- De ældre har altid haft en stor plads i mit hjerte, fordi jeg havde en mor, der var syg, og som virkelig måtte kæmpe for at få en ældrebolig.

Mens Annette Johansen har siddet har været ansat i Høje-Taastrup Kommune, har hun også været tillidsrepræsentant, og når hun samtidig har været byrådspolitiker, har hun også truffet beslutninger, der potentielt kunne have betydning for hendes job. Det har krævet, at hun kunne adskille arbejde og politik.

- Det handler om at kunne skille tingene ad. Når man er på arbejde, er man ikke politiker, og hvis man har brug for at lave noget politisk, må man stemple ud, siger hun.

Og det er lykkes for hende.
- Jeg synes selv, jeg har været god til at skille tingene ad, og jeg har aldrig fået kritik for at have blandet tingene sammen, siger Annette Johansen, der fortsat er andensuppleant for sit parti i byrådet.

Hun har dog ikke tænkt sig at stille op byrådet næste gang.

- Nej, det er jeg færdig med, men hvis jeg kommer ind som suppleant i denne periode, gør jeg det gladeligt, siger hun.

Helt færdig med at få indflydelse er Annette Johansen dog ikke, hvis det står til hende selv.

- Jeg har tænkt mig at stille op til seniorrådet for fortsat at have en finger på pulsen og være med til at præge de politiske beslutninger, men hvornår det bliver, ved jeg ikke. Men jeg stiller op på et tidspunkt, lover hun.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?