24. juni 2021
Tidligere borgmester og mangeårigt byrådsmedlem for De Konservative, Laurids Christensen, men armen kærligt om sin kone, Marie, med hvem han fejre guldbryllup den 13. februar. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Tidligere borgmester og mangeårigt byrådsmedlem for De Konservative, Laurids Christensen, men armen kærligt om sin kone, Marie, med hvem han fejre guldbryllup den 13. februar. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tidligere borgmester fejrer guldbryllup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere borgmester fejrer guldbryllup
Taastrup - 12. februar 2021 kl. 20:13
Af Stina Felby Egerup

Marie og Laurids Christensen fra Taastrup kan lørdag den 13. februar fejre guldbryllup.

Laurids Christensen sad i 36 år i byrådet i Høje-Taastrup for De Konservative, og i årene 1983-1986 var han også borgmester for kommunen.

Marie og Laurids mødte hinanden på Als, hvor begge er født og opvokset.

De flyttede sammen til København, efter at Laurids Christensen havde gjort tjeneste i Livgarden og en efterfølgende frivillige udsendelse til Mellemøsten.

Parret fik deres første søn Henrik i 1971, og i 1976 kom tvillingerne Michael og Torben til.

Marie var cheføkonoma på institutionen Hedelund, og Laurids blev ansat ved politiet. Begge havde ofte weekendvagt, og det var et større puslespil at få logistikken i familien til at gå op. Det blev derfor en pædagogstrejke i 1978, der blev startskuddet til Laurids Christensens lokalpolitiske karriere. Han var fortørnet over, at pædagogstrejken umuliggjorde, at borgerne kunne få passet deres børn i seks uger, og De Konservative var lydhøre for hans holdning.

I 1982 blev han valgt ind i byrådet for første gang - og her sad hans så i 36 år, indtil han valgte ikke at genopstille ved valget i 2017.

Her fortalte han, at han nu ville nyde pensionisttilværelsen med Marie.

Af hensyn til Corona-restriktioner bliver parrets guldbryllup ikke markeret med morgensang, og dagen fejres med familien.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?