17. september 2019
Fredagsbønnen denne fredag er den første efter terrorangrebet i New Zealand. Billedet er fra et tidligere åbent hus i en moske i Taastrup. Arkivfoto
Fredagsbønnen denne fredag er den første efter terrorangrebet i New Zealand. Billedet er fra et tidligere åbent hus i en moske i Taastrup. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Terror påvirker fredagens bøn: - Vi vil være lidt ekstra på vagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Terror påvirker fredagens bøn: - Vi vil være lidt ekstra på vagt
Taastrup - 22. marts 2019 kl. 13:01
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For en uge siden vågnede det meste af verden op til nyheden om, at 50 personer var blevet dræbt ved et terrorangreb på to moskeer i den New Zealandske by Christchurch.

arrow Læs også: - Vores moskeer bliver skydeskiver for krænkelser

I dag, fredag, skal muslimer over hele verden til den første fredagsbøn efter angrebet, og her vil deres trosfælder fra New Zealand være med i tankerne og i bønnerne.

- Vi vil holde et minuts stilhed og have dem i minderne, siger Malik Iftikhar Hussain, bestyrelsesmedlem i Islamisk Forening i Taastrup.

Nogenlunde samme melding kommer fra Tyrkiske Kulturforening Hedehusene:

- Nogen skal holde fredagsbøn på Rådhuspladsen, og der tager vi en mere rolig bøn, siger Ömer Dogan, foreningens formand.

Angrebet i New Zealand blev efter alt at dømme udført af en højreekstrem terrorist, som efterfølgende blev anholdt. Men den højreekstreme vold er over hele verden, og derfor frygter de den også i Taastrup:

- Der var nogle nyheder på internettet, hvor højreekstreme folk siger, de vil komme efter muslimer. Så man bliver lidt bange, siger Ömer Dogan.

Derfor har den Tyrkiske Kulturforening uden held forsøgt at få politiet til at sende et par folk til fredagsbønnen.

- Der er ingen konkrete trusler, men efter det skete i New Zealand, så er det klart, at man spørger, om der er beskyttelse her, om der er politi på plads. Men de siger, vi ikke behøver at være bange, der sker ikke noget, siger Ömer Dogan.

Hos Islamisk Forening er man også opmærksomme på problemet:

- Vi vil være lidt ekstra på vagt, siger Malik Iftikhar Hussain.

Ömer Dogan fortæller, at fredagsbønnen i det store hele er som den plejer, men at angrebet i New Zealand ikke kan undgå at trække nogle skygger:

- Selvfølgeligt er der nogen, der er bange.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk