17. januar 2018
Den årelange strid mellem Taastrup Teater og den tidligere teaterchef er nu endt med et forlig i retten. Foto: Kenn Thomsen
Den årelange strid mellem Taastrup Teater og den tidligere teaterchef er nu endt med et forlig i retten. Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Teater: Eks-chef skal betale 350.000 tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Teater: Eks-chef skal betale 350.000 tilbage
Taastrup - 15. marts 2017 kl. 09:20
Af Peter Erlitz og Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er nu sat punktum i en årelang strid mellem Høje-Taastrup Kommune og den tidligere chef på Taastrup Teater. Der er indgået forlig om, at den tidligere teaterchef skal betale 350.000 kroner tilbage.

Høje-Taastrup Kommune havde, ved Retten på Frederiksberg, hvor den tidligere teaterchef har bopæl, stævnet den tidligere teaterchef for uretmæssigt at have brugt 425.420 kroner. Det er så endt i et forlig på 350.000 kroner.

Sagen skulle have startet ved Retten på Frederiksberg den 6. marts, men få dage før blev parterne enige om et forlig.

- Jeg er meget tilfreds med forliget. Mogens Holm har indgået forlig med Høje-Taastrup Kommune, hvilket betyder, at nogle af de mange skattepenge, der er brugt uretmæssigt, nu kommer tilbage til borgerne. Anklagemyndigheden rejste tiltale for mandatsvig, og Mogens Holm blev dømt for mandatsvig i forhold til to forhold, men han blev fritaget for straf, fordi sagen havde trukket ud. Vi anlagde et civilt søgsmål mod Mogens Holm med krav om tilbagebetaling for en række andre forhold, hvor han efter kommunens opfattelse havde brugt kommunes penge uretmæssigt. Jeg er derfor glad for, at vores krav på vegne af borgerne i Høje-Taastrup Kommune nu i høj grad er imødekommet, siger borgmester Michael Ziegler i en kommentar.

- Det viser, at vi havde et berettiget krav, og vi får stort set det beløb hjem, vi havde stillet krav om. Det viser med mine øjne, at vi havde den største sandsynlighed for at vinde en retssag, tilføjer Michael Ziegler.

Høje-Taastrup Kommune havde stillet som betingelse for et forlig, at der må være åbenhed om sagen.

- Det har været vigtigt for os at kunne tale om indholdet af forliget, fordi sagen indeholder nogle principielle ting om, hvad man må og ikke må som kommunalt ansat. For os sender forliget et klart signal om, at i dette tilfælde er de regler blevet overtrådt, siger Michael Ziegler.

Sagen opstod i 2012, efter den tidligere teaterchef gennem 25 år havde sagt sit job på teatret op.

Sagen tog sin begyndelsen, da kommunens revision nægtede at godkende Taastrup Teaters regnskab for 2011. Det fik kommunen til at gennemføre en undersøgelse af de forhold, som revisionen havde påpeget. Undersøgelsen blev gennemført blandt andet af eksperter fra Kommunernes Landsforening, og i rapporten blev der rejst en massiv kritik af den tidligere teaterchef.

I meget korte træk var konklusionen, at der var gennemført en række økonomiske dispositioner, som ikke levede op til kommunens krav, og at der var sket en sammenblanding af kommunens midler med teaterchefens private økonomi.

Rapporten viste også, at den tidligere leder havde overtrådt kommunens regler for regnskabsføring, og at der var mangelfuld dokumentation for afholdte udgifter. Derudover konkluderede rapporten, at teaterlederen havde været inhabil i forbindelse med flere af sine økonomiske dispositioner.

Siden blev den tidligere teaterchef af Høje-Taastrup Kommune anmeldt til Vestegnens Politi, men blev i den efterfølgende retssag gjort straffri. Høje-Taastrup Kommune valgte dog at rejse en civil retssag for at få kommunale penge erstattet.

Det er denne sag, som nu er afsluttet med et forlig.

At Høje-Taastrup Kommune har valgt at indgå et forlig, som ikke dækker det fulde krav, på trods af man mener at have en god sag, skyldes den risiko, der altid er for at tabe en retssag.

Det er endnu ikke lykkedes at få en kommentar fra den tidligere teaterchef.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk