29. september 2021
Thomas Gotthard blev ansat ved Ansgarkirken i 2014 og har været en stor del af livet omkring kirken i de forgangne år. Nu er han dømt for drab på sin hustru.
gallery icon

Se billedserie

Thomas Gotthard blev ansat ved Ansgarkirken i 2014 og har været en stor del af livet omkring kirken i de forgangne år. Nu er han dømt for drab på sin hustru.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tavshed fra kirke efter præstedom

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tavshed fra kirke efter præstedom
Opdateret 04. august 2021 kl. 11:31
Taastrup - 04. august 2021 kl. 11:12
Af Stina Felby Egerup

Der er ingen tvivl om, at retssagen mod præsten Thomas Gotthard og tirsdagens dom har sendt rystelser gennem lokalsamfundet og de mange mennesker, der har været i kontakt med den ellers så populære præst ved Ansgarkirken gennem årene.

arrow Læs også: Drabsdømt præst er nu ikke længere ansat i kirken

For selvom præsten boede i Frederikssund, så har han haft sin daglige gang i Hedehusene, hvor han i kraft af sin præstegerning har haft berøring med mange mennesker og taget del i deres glæder og sorger.

Det har også været tydeligt på blandt andet Facebook, at sagen har berørt mange mennesker, som eksempelvis har fået deres barn døbt eller er blevet viet af Thomas Gotthard.

Alligevel ønsker menighedsrådet ved Ansgarkirken ikke at kommentere på, hvordan sagen har påvirket kirken, og hvordan man nu fremadrettet vil komme videre.

Allerede fra sagens begyndelse hyrede menighedsrådet og kirken presserådgiver Morten Jeppesen til at hjælpe med pressehåndteringen af sagen, og hele vejen igennem har reaktionen været »ingen kommentarer«. Efter gårsdagens dom henviser både menighedsråd, præster og provsten igen til presserådgiveren, og herfra lyder det fortsat: Ingen kommentarer.

Kom som et chok

Tidligere har det mangeårige menighedsrådsmedlem Bjarne Kogsbøll dog fortalt, at sagen kom som et chok for kirken

- Det havde vi selvfølgelig slet ikke set komme, og det er klart, at det er noget, vi har talt meget om, fortalte Bjarne Kogsbøll tilbage i april, hvor han heller ikke lagde skjul på, at sagen vendte op og ned på mange ting i kirken.

- Vi har fået nogle henvendelser fra borgere, der har været meget chokerede over sagen. Thomas var jo en meget populær præst, en entertainer, der godt kunne lide at være på, så det er jo chokerende pludselig at se ham som centrum i en helt anden sag, fortalte Bjarne Kogsbøll dengang.

arrow Dræbt af præst og ægtemand: Nu begraves Maria
23. august 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:52
arrow Sådan løj dømt præst i afhøringer
18. august 2021 kl. 10:44 Opdateret: kl. 11:26
arrow Mentalerklæring: Sådan er drabsmands psyke
11. august 2021 kl. 11:55 Opdateret: kl. 12:48

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?