20. november 2017
Michael Priis vandt i september DM i bodybuilding. 21. oktober gælder det de Nordiske Mesterskaber. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Michael Priis vandt i september DM i bodybuilding. 21. oktober gælder det de Nordiske Mesterskaber. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Taastrups stærke mand viser muskler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Taastrups stærke mand viser muskler
Taastrup - 18. oktober 2017 kl. 16:13
Af Johan Monggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Med Hollywoods stærke mænd som forbilleder og med kraftig inspiration fra sociale medier fik Michael Priis vakt en interesse for at gøre noget ekstra ud af sin krop og med intensiv træning modellere den til en krop som skåret ud af granit og tage springet ud i konkurrencer, hvor dommere bedømmer ens krop.

- Jeg har altid set op til Arnold Schwarzenegger og Sylvester Stallone og syntes, de var for seje, fordi de havde alle de muskler. Efter der kom alle de sociale medier var der flere og flere trænede mennesker, der poppede op. Og det inspirerede mig selv til at ville se sådan ud, siger 33 årige Michael Priis, der har trænet vægttræning i mange år, men der skulle gå nogle år, før dette års danmarksmester i bodybuilding begyndte at tænke på, at det ikke blot er nok at løfte vægte for at få en helt trimmet krop.

- Jeg begyndte først at træne seriøst i 2012, hvor jeg også begyndte at gå op i kost. Indtil da havde jeg trænet en masse, men jeg var fuldstændig ligeglad med, hvad jeg puttede i hovedet og gik også meget i byen, fortæller Michael Priis, der samtidig fik en online træner i USA, der hjalp ham i gang med at komme i den retning, han gerne ville.

I 2014 tog bodybuilderen skridtet til at stille op i sin første konkurrence. Konkurrencer der gik under navnet male fitness model og mens physique, der er underkategorier til bodybuilding, hvor deltagerne ikke er lige så muskuløse, som i bodybuilding.

Drøm gik i opfyldelse

I maj i år stillede Michael Priis op i sin første rigtige bodybuilder-konkurrence, hvor det blev til bronze en placering, der kvalificerede Priis til DM. Et stævne, hvor den stærke mand til slut kunne bestige det øverste trin på medalje skamlen. Og dermed blev en drøm opnået.

- Lige siden jeg begyndte at stille op, har jeg altid haft et mål om at blive danmarksmester. Det er som en drøm, der er gået i opfyldelse, siger Michael Priis, der hentede guldet hjem i september ved DM i Herning.

Selvom det nu er en måned siden, at Michael Priis vandt guld ved DM, så er det ikke ens betydende med, at han har givet slip på træningen og en streng diæt. Tværtimod. For 21. oktober skal han være med til at forsvare de danske farver ved de Nordiske Mesterskaber, der bliver afholdt i Sverige.

Stram kostplan

Lækker mad med søde sager til dessert er ikke en del af hverdagen for en bodybuilder og Michael Priis må leve efter en stram kostplan.

- Indtil et par måneder før en konkurrence spiser jeg meget varieret proteinrig mad med forskellige grøntsager. Men efterhånden som jeg kommer tættere på konkurrencen, går jeg over til noget andet kost, hvor jeg lige skal have det sidste fedt væk, så der skruer jeg gevaldigt ned for kulhydraterne. Min kost består lige nu af fedtfattig kød som kylling eller fisk og bønner og asparges, fortæller Michael Priis om sin kostplan. Et plan der fornylig måtte sige farvel til havregryn til morgenmad, da der er for mange kulhydrater i.

Det hårde trænings- og kostprogram betyder, at der er flere fødselsdage og hyggedage med familien, som Michael Priis må takke nej til, da den gode mad hurtigt kan trække i ham. Men selvom familien ser mindre til ham, så betyder deres støtte meget for.

- Jeg vil rigtig gerne takke min familie og venner for deres støtte og opbakning, da jeg blev danmarksmester, siger Michael Priis, der har fået en stor følgeskare på sociale medier. Følgere der støtter Michael Priis og hepper på ham op til konkurrencer, og ifølge bodybuilderen betyder den støtte mere, end man umiddelbart skulle tro.

Micael Priis har tidligere læst til kostvejleder, og når de Nordiske Mesterskab er overstået vil han gerne begynde at hjælpe andre med at få trænet og spist rigtigt.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk