14. oktober 2019
Daniel Skaaning kommer pludselig på hjemmebane, efter det er besluttet at flytte årets Danish Open til Taastrup Svømmehal. Foto: Anders Kamper
gallery icon

Se billedserie

Daniel Skaaning kommer pludselig på hjemmebane, efter det er besluttet at flytte årets Danish Open til Taastrup Svømmehal. Foto: Anders Kamper
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Svømmestjerner indtager Taastrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Svømmestjerner indtager Taastrup
Taastrup - 22. marts 2019 kl. 09:08
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På grund af fund af skimmelsvamp kan årets Danish Open og DM Junior ikke blive holdt i Bellahøj Svømmestadion som planlagt, og valget er i stedet faldet på Taastrup Svømmehal. Den lægger således vand til begivenhederne, som løber af stablen den 5.-9. april 2019.
Med i vandet er blandt andre Swim Team Taastrups Daniel Skaaning, som derved skal svømme på hjemmebane - hvor hans eget portræt i øvrigt pryder bagvæggen.

Derudover er der potentielt en masse OL-deltagere, der kommer til Taastrup. Det kan være Pernille Blume, Jeanette Ottesen og andre svømmere.

arrow Læs også: Skaaning: Hjemmebanen må ikke stjæle mit fokus

Aftalen med Høje-Taastrup Kommune om at træde til og hjælpe med afholdelsen af kvalifikationsstævnet faldt på plads i går, oplyser Dansk Svømmeunion.

- Jeg er utrolig glad for, at Høje-Taastrup Kommune med så kort varsel har kunnet give os et tilsagn om, at Danish Open og DM Junior kan afholdes i Taastrup Svømmehal. Vi står i en helt ekstraordinær situation i år, og dansk svømning har derfor haft brug for ekstraordinære løsninger for at svømmerne kan få mulighed for at præstere det, som de har trænet for hele sæsonen. Der skal derfor lyde en stor tak til Høje-Taastrup Kommune og alle involverede for den fleksibilitet, velvillighed og entusiasme, de har vist dansk svømning, siger sportschef Lars Green Bach.

Med et 50 meter bassin bestående af 10 baner samt en tilstødende hal med et 25m bassin udgør faciliteterne i Taastrup Svømmehal den nødvendige forudsætning for at kunne afholde Danish Open og DM Junior 2019.

Dette års set-up vil være anderledes end de vanlige, da der ikke er plads til helt så mange tilskuere. Til gengæld vil konkurrencerne blive live-streamet, så alle kan følge svømmerne på tæt hold.

Dansk Svømmeunion informerede onsdag om beslutningen vedrørende at flytte Danish Open og DM Junior væk fra Bellahøj Svømmestadion, idet der er fundet bakterier og skimmelsvamp i gulvbelægningen. Det er således den bagvedliggende årsag til Dansk Svømmeunions svære beslutning.

Flere andre svømmehaller landet over havde tilbud at afholde Danish Open og DM Junior, men valget er altså faldet på Taastrup Svømmehal.

arrow Skoleelever side om side med OL-stjerner
28. marts 2019 kl. 06:08 Opdateret: kl. 15:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk