20. juni 2021
Broen Høje-Taastrup er et af de initiativer, der får penge fra integrationspuljen. Her støtter man deltagelsen i foreningslivet for børn og unge fra blandt andet udsatte boligområder. Foto: Anders Ole Olsen
Broen Høje-Taastrup er et af de initiativer, der får penge fra integrationspuljen. Her støtter man deltagelsen i foreningslivet for børn og unge fra blandt andet udsatte boligområder. Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Strammere kriterier for at få midler: Sådan får du nu del i puljepenge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Strammere kriterier for at få midler: Sådan får du nu del i puljepenge
Taastrup - 07. juni 2021 kl. 06:48
Af Kasper Ellesøe

326.000 kroner.
Det er det beløb, fritids- og kulturudvalget hvert år råder over til at kunne uddele til projekter, der understøtter frivilligt integrationsarbejde.

På seneste byrådsmøde fremsatte Dansk Folkeparti forslag om at halvere puljen, da han mener, at man havde givet penge til projekter med et meget lille integrationsmæssige formål, men det blev nedstemt af de øvrige tyve byrådsmedlemmer, der ønskede at beholde puljen.

Kriterierne for, hvilke projekter der kan søge om midler fra puljen er dog blevet skærpet. Det har fritids- og kulturudvalget i Høje-Taastrup Kommune besluttet.

- Vi har gjort kriterierne endnu strammere. Vi har integrationsudfordringer i Høje-Taastrup Kommune, og der er lavet et stort stykke arbejde med vores integrationspolitik, og nu skal kriterierne spille op mod det, siger udvalgsformand Merete Scheelsbeck.

Gennemsigtigt for ansøgere
I integrationspolitikken, som blev vedtaget i januar 2020 er der fem indsatsområder, som blandt andet handler om sundhed, forebyggelse af negativ social arv og understøttelse af beskæftigelse og uddannelse. Hovedformålet er, at borgere med dansk og anden etnisk baggrund bliver mere »forbundet med hinanden«, og at borgere med anden etnisk baggrund klarer sig bedre i det danske samfund.

Derfor er det nu blevet et krav, at større projekter skal lægge sig op af de fem indsatsområder, ligesom der skal arbejdes mod, at de projekter, der søges midler til, kan skabe forankring, så eksempelvis målgruppen melder sig ind i en forening eller at aktiviteterne kan føre til andre aktiviteter.

Sidste år blev der brugt omkring 200.000 kroner på integrationsprojekter, men her skal man nok have tanke på, at der også har været corona-pandemien på banen. At kriterierne nu skærpes er dog en god ting for ansøgerne, mener udvalgsformanden.

- Vi mener også, at det er fair over dem, der ansøger om midlerne, at det er mere gennemsigtigt, så der ikke bliver brugt unødige ressourcer på ansøgninger, der alligevel ikke bliver givet støtte til, siger Merete Scheelsbeck.

Der kan søges penge fra integrationspuljen til et-årige eller flerårige projekter, og der kan søges om støtte på op til 80.000 kr. årligt. Der kan også søges op til 10.000 kroner i mindre projekter, som for eksempel enkeltstående begivenheder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?