22. oktober 2019
Storken sad og pudsede sig nok så fornøjeligt på bondens tag, fortæller Agnete Dollerup, som nuppede et par billeder af byens gæst. Foto: Agnete Dollerup
gallery icon

Se billedserie

Storken sad og pudsede sig nok så fornøjeligt på bondens tag, fortæller Agnete Dollerup, som nuppede et par billeder af byens gæst. Foto: Agnete Dollerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Storken kom på besøg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Storken kom på besøg
Taastrup - 13. juni 2018 kl. 15:10
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landsbyen Marbjerg vest for Fløng fik onsdag fint besøg, da en stork valgte at slå sig ned i byen for en stund.

Storken sad på bondens tag lige over for Sidses Hus i Marbjerg, hvor den lokale billedkunster og aktive i Ældre Sagen, Agnete Dollerup bor.

- Det er første gang, vi har set en stork i Marbjerg i de 44 år, vi har boet her, fortæller Agnete, som var hurtig til at tage et par billeder af storken på taget.

Det er ikke umiddelbart til at se, hvor storken kommer fra, men den nærmeste storkerede er i Gundsølille, hvor der i år er udklækket hele fem storkeunger - fire hunner og en han.

De fem storkeunger vil om et par uger være store nok til at tage de første prøveflyvninger ud i landskabet, oplyser foreningen storkene.dk, som holder øje med storkene i Danmark.

Der vil til den tid så kunne opleves hele 8-9 storke i omegnen af Gundsølille, idet en af parrets unger fra 2017, sammen med en anden stork, der ikke er ringmærket, opholder sig i området.

Måske er det den, der onsdag valgte at tage en smuttur til Marbjerg.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk