22. september 2021
Det er planen, at det nye hus skal være et levende sted, der engagerer borgere i alle aldre til at holde sig i bevægelse, både fysisk og mentalt, såvel inde som ude Foto: Thomas Arnbo.
Det er planen, at det nye hus skal være et levende sted, der engagerer borgere i alle aldre til at holde sig i bevægelse, både fysisk og mentalt, såvel inde som ude Foto: Thomas Arnbo.
Foto: Thomas Arnbo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Store planer: Vil bygge helt nyt hus til sundhed og bevægelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Store planer: Vil bygge helt nyt hus til sundhed og bevægelse
Taastrup - 19. maj 2021 kl. 19:48
Af Stina Felby Egerup

Med flere beboere følger et øget behov for plads til forenings- og idrætslivet, og derfor er der nu planer om at oprette et såkaldt bevægelses- og sundhedshus i Hedehusene.

arrow Læs også: Bakken og biodiversiteten skal bevares: Hvad husker du fra Bakken?

Det nye byggeri skal imødekomme foreningslivets behov for tidssvarende faciliteter - ikke mindst, når Hedehusene Skole og Charlotteskolen på sigt bliver lukket og skal bruges til andre formål eller sælges.

- Vi lukker ikke nogen idrætsfaciliteter, før vi har lavet noget, der kan erstatte dem. Men det handler også om at kigge på, hvilke behov er det, også med den befolkningsudvikling der er i den vestlige del af kommunen, sagde borgmester Michael Ziegler (K), da sagen var på byrådets dagsorden tirsdag aften.

Et knudepunkt

Det nye hus skal således kunne rumme de brugere, der i dag er i Hedehushallen, på Hedehusene Skole og Charlotteskolen samt sikre, at kapaciteten følger den forventede befolkningsudvikling.

Efter planen skal det nye bevægelses- og sundhedshus placeres i et nyt knudepunkt på det grønne loop mellem Nærheden og Charlottekvarteret, og det skal således bidrage til at skabe sammenhæng mellem den nye og eksisterende by.

Bevægelses- og sundhedshuset er også et centralt element i udviklingsplanen for Charlottekvarteret, som Byrådet godkendte i april 2020.

Styregruppe skal komme med input

For at huset bliver bygget til at imødekomme brugernes behov, bliver der allerede nu nedsat en styregruppe, som skal arbejde med udviklingen af huset.

- Det er en god ide til at skabe en god proces, til at sikre ejerskab og til at sikre, at vi når hele vejen rundt i forhold til at få designet det helt rigtige bevægelses- og sundhedshus, sagde Michael Ziegler på tirsdagens byrådsmøde.

Styregruppen vil bestå af repræsentanter for centrale aktører som Idrættens Samråd, HIC, HGF, HIT og FHI, ligesom unge fra området samt repræsentanter fra boligforeningerne i området tilbydes en plads i gruppen.

Tre politikere får i øvrigt plads i styregruppen, og byrådet udpegede i aftes Marjan Ganjjou (K), Turan Akbulut (K) og Anne Mette Bak (S) som repræsentanter.

Formanden for Idrættens Samråd, som er Jens Bjerge, udpeges som formand for styregruppen.

Det er ligeledes ved at blive afsøgt, hvilke sundhedsaktiviteter huset vil kunne indeholde, herunder private, som anker for en fremtidig sundhedsreform. Der vil derfor være en mulighed, at styregruppen senere suppleres med yderligere repræsentanter.

En fælles vision

Styregruppen skal udarbejde en fælles vision og afsøge finansieringsmuligheder samt organiseringsmodeller med inspiration fra andre bevægelses- og sundhedshuse.

Endelig skal styregruppen, på baggrund af sit arbejde, udarbejde et samlet oplæg til budgetprocessen i 2023.

Det er planen, at det nye hus skal være et levende sted, der engagerer borgere i alle aldre til at holde sig i bevægelse, både fysisk og mentalt, såvel inde som ude. Huset og dets omgivelser skal også være et attraktivt mødested, et sted hvor fællesskaber trives og hvor man kombinerer det gode liv med det sunde liv. Bevægelse, fællesskab og sundhed er helt centrale elementer i visionen om det nye hus - derfor kalder kommunen det et bevægelses- og sundhedshus.

arrow Aftale indgået: Kan føre til nye boliger på grønne områder
25. juli 2021 kl. 11:36 Opdateret: kl. 09:51
arrow Opera indtager boligområde
27. juni 2021 kl. 10:02 Opdateret: kl. 10:55
arrow Joakim fik fin titel: - Jeg troede først, det var en joke
24. juni 2021 kl. 19:14 Opdateret: kl. 14:57

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?