17. februar 2019
Skulpturen 550+1 af Jens Galschiøt er 60 meter lang og indeholder 550 mande- og en kvindefigur alle i bronze.
gallery icon

Se billedserie

Skulpturen 550+1 af Jens Galschiøt er 60 meter lang og indeholder 550 mande- og en kvindefigur alle i bronze.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stor udstilling: De fantastiske to

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stor udstilling: De fantastiske to
Taastrup - 02. oktober 2016 kl. 12:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Mandag den 3. oktober er der fernisering på en dobbeltudstilling med to fantastiske søskende Galschiøt & Galschiøt i Taastrup Kulturcenter. Taastrup Kunstforening står bag.

»Jens Galschiøt kan betegnes som en af senmodernitetens største internationale danske kunstnere (efter 1980), og hans kunstneriske produktion spænder vidt, fra smykker og små fine, skulpturer til enorme politisk betonede skulpturer. Han er nok en af de mest kendte og omtalte danske kunstnere i udlandet, hvor opmærksomheden om hans værker spænder fra Hong Kong til Brasilien, Mexico, Berlin, Spanien, USA m.fl.,« skriver Bruun Rasmussen, om Jens Galschiøt.

Kunstneren Galschiøt råder over et 2000 m2 stort atelier i Odense, som ud over bronzestøberi og værksted også indeholder galleri og skulpturpark. På udstillingen hos Taastrup Kunstforening udstilles bl.a. to af hans hovedværker: '550+1' og Flygtningeskulpturen/-ene. Skulpturen '550+1', der i sin fulde længde er hele 60m lang, har tidligere været udstillet på Folkemødet og Kulturmødet Mors. Endvidere har Flygtningeskulpturen været udstillet i over 50 tyske og skandinaviske havne. Begge er de skulpturer, der alle steder har tiltrukket rigtig mange nysgerrige og besøgende til udstillingerne.

Hanne Galschiøt, der er uddannet fra Danmarks Designskole, er en mester i at fange byttedyrenes flugt og de store kattes koncentration under jagten. De er savannens dyr og skabninger i en verden, hvor døden er konstant nærværende. Det samme kan også siges om hendes værker fra andre steder i verden, hvor hun skildrer mennesker i bevægelse, gående, dansende, siddende. Hvad enten det er fra New Yorks eller Londons pulserende liv eller en promenade langs Copacabana og Ipanemas strande i Brasilien, så går formglæde, æstetik og varme igennem hele produktionen.

Hannes værker består, af akrylmalerier og syede gouacher - en mixed media teknik, hvor hun både tegner, maler og syr på papiret.

Når det netop nu er lykkedes Taastrup Kunstforening at opsætte en udstilling med de to kunstnere skyldes det en kunst- og sommertur til Fyn i 2015, hvor ideen til en fælles udstilling med både Jens og Hannes værker, dukkede op hos bestyrelsen. Foreningen er stolte over 'projektet' og glæder sig meget til udstillingen, der har krævet en hel del koordination at få på plads.

Nye rammer i Taastrup Kulturcenter

I sommerferien fik Taastrup Kulturcenter en fin og let makeover og det har også givet et endnu flottere udstillingsområde for Taastrup Kunstforening, der hører til på gangene i kulturcentret.

Når de to Galschiøt-søskende indtager vægge og gangarealer i Taastrup Kulturcenter, kommer det ikke til at gå stille for sig, hvad enten der tænkes på farver og skønhed, eller stærke budskaber og provokation.

Udstillingen åbnes på ferniseringsdagen den 3. oktober kl. 19.30 af formand for Fritid og Kulturudvalget, Merete Scheelsbeck og der er gratis adgang. Udstillingen kan ses frem til 10. november.

Se mere på www.taastrupkunstforening.dk eller på facebook/taastrupkunstforening

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk