31. juli 2021
Alle borgere fra Hedehusene er velkomne til at komme med forslag til planerne for udviklingen af Stationsforpladsen. Illustration: Juul Frost Arkitekter
Alle borgere fra Hedehusene er velkomne til at komme med forslag til planerne for udviklingen af Stationsforpladsen. Illustration: Juul Frost Arkitekter
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stationen som nyt visitkort?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stationen som nyt visitkort?
Opdateret 02. juni 2015 kl. 13:06
Taastrup - 02. juni 2015 kl. 11:47

Hvad er det, der definerer Hedehusene, og hvordan vises byen bedst frem? Det vil arkitekter nu gerne have borgernes bud på, skriver DAGBLADET Roskilde.

Derfor kan man torsdag den 4. juni høre mere om planerne for Stationsforpladsen i Hedehusene samt give sit eget bud på, hvordan byrummet skal udvikles.

På pladsen kan man møde Juul Frost Arkitekter, som sammen med Områdefornyelsen og Høje-Taastrup Kommune lægger op til dialog med byens borgere på Hedemarkedet klokken 15.00 til 18.00.

- Vi kan som fagpersoner fint læse os ind i et steds historie og undersøge de planmæssige grundlag, men det, som skaber et sted, er de mennesker, der opholder sig der. Derfor er det helt centralt for en proces som denne, at borgerne involverer sig med deres særlige lokale kendskab så opgaven foldes mangfoldigt ud, siger Helle Juul fra Juul Frost Arkitekter.

Målet er at omdanne stationsforpladsen fra forsømt bagside og trafikrum til et levende byrum, som fungerer både i hverdagen og som sted til det særlige. Stationsforpladsen kan blive et 'potentialernes rum', som over året kan være platform for en lang række formål.

Stationsforpladsen er sidste del af en større områdefornyelse i Hedehusene, og pladsen placerer sig strategisk i byen som trafik-, handels- og erhvervsknudepunkt, men også som kobling til Kløverstierne, byparken og det nye byområde NærHeden. Netop denne unikke placering giver pladsen et stort potentiale som arena for byens ankomst og fælles samlings-punkt.

Pladsen forventes indviet inden udgangen af 2016.

Tirsdag den 16. juni klokken 17.00-18.30 inviterer Juul Frost Arkitekter, Områdefornyelsen og Høje-Taastrup Kommune desuden til workshop i Stationsbygningen, hvor interesserede kan komme og bidrage til projektets udvikling.

Du kan også følge 'Stationsforpladsen Hedehusene' på facebook og også her komme i direkte dialog med Juul Frost Arkitekter.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?