23. oktober 2019
Jette Plytsgaard, Flemming Andersen og Elisabeth Abel er tre af de frivillige, der allerede er i gang med arbejdet med at få stablet Stafet for Livet på benene i høje-Taastrup. De håber, at flere vil være med, og at mange lokale borgere vil deltage i stafetten, når den løber af stablen den 7.-8. september i Taastrup. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Jette Plytsgaard, Flemming Andersen og Elisabeth Abel er tre af de frivillige, der allerede er i gang med arbejdet med at få stablet Stafet for Livet på benene i høje-Taastrup. De håber, at flere vil være med, og at mange lokale borgere vil deltage i stafetten, når den løber af stablen den 7.-8. september i Taastrup. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stafet for Livet kommer til byen: Et døgn i kræftens tegn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stafet for Livet kommer til byen: Et døgn i kræftens tegn
Taastrup - 16. maj 2019 kl. 10:51
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den 7. og 8. september vil der i 24 timer være masser af aktivitet ved Taastrup Idrætscenter, når arrangementet Stafet for Livet for første gang løber af stablen i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Læs også: Inge overvandt kræft - nu er hun Fighter i Stafet for Livet

Stafet For Livet er et døgn, hvor der sættes fokus på kræftsagen. I et døgn skal deltagerne i hold bevæge sig rundt på en 400 meter lang bane, men det er hverken et løb eller en konkurrence, og deltagerne bestemmer selv, og de vil gå eller løbe. Det gælder nemlig ikke om at komme først, men om at gøre en aktiv og fælles indsats i kampen mod kræft.

Flemming Andersen fra Fløng er formand for den lokale afdeling af Stafet for Livet, som Kræftens Bekæmpelse står bag. Han var ikke sen til at takke ja, da han blev spurgt:

- Jeg kunne dårligt sige nej. Jeg har selv haft kræft helt tæt inde på livet, da min kone blev syg, og jeg har set betydningen af støttegrupper og hele det apparat, der ligger bagved i Kræftens Bekæmpelse. Derfor vil jeg gerne være med til at sætte fokus på den gode sag, siger han.

Håbet et at skabe en tilbagevendende tradition, hvor kommunen én gang om året står sammen om at bekæmpe kræft.

- I første omgang er vores mål dog bare at få stablet arrangementet på benene, og vi vil meget gerne op på 10 deltagende hold, fortæller Flemming Andersen.

Man deltager nemlig i stafetten i hold på typisk på 10-15 personer. Holdene vil på forskellige måder forsøge at samle penge ind til bekæmpelse af kræft. Dels koster det 100 kroner at tilmelde sig som deltager, dels kan holdene arbejde aktivt for at skaffe sponsorer og lave andre fundraisende aktiviteter før og under stafetten.

- Men man behøver ikke at kunne stille med et helt hold for at være med. Hvis man for eksempel bare er én eller to, der gerne vil deltage, så hjælper vi med at sammensætte nogle hold, forklarer Flemming Andersen.

Med til stafetten er også 'Fightere', som er nuværende eller tidligere kræftpatienter. Stafet For Livet åbnes med en fighterrunde, hvor Fighterne går den første runde på stafetbanen iført den gule T-shirt, der symboliserer håb og optimisme.

Et andet fast indsalg ved Stafet for livet er at tænde lys i mørket. Når mørket falder på, stoppes stafetten, og alle stafetdeltagere samles til en lysceremoni. Her får man mulighed for at tænde et levende lys i en lyspose for at støtte eller mindes en person, der kæmper mod kræft, eller som mistede livet til kræft. Lyset symboliserer håbet om, at kræft en dag kan bekæmpes - og at de, der mistede livet, ikke er glemt. Under ceremonien afholdes et minuts stilhed til ære og minde, der giver plads til eftertanke og fordybelse.

Der skal mange frivillige til for at få stablet et sådan arrangement på benene, og indtil videre har en håndfuld frivillige meldt sig under fanerne til at stå for den lokale stafet i Høje-Taastrup. Men man vil meget gerne have endnu flere, der vil give et nap med, enten i tiden op til eller på selve dagen.

- Det kan være frivillige, der har lyst til at dele flyers ud og sprede budskabet, eller det kan være nogen, der gerne vil hjælpe til på dagen og stå i en bod eller lave kaffe. Vi kan bruge al slags hjælp, så hvis bare man har lyst til at give en hånd med, så skal vi nok finde en opgave, der passer, siger Flemming Andersen.

To af de frivillige, der allerede har meldt sig, er Elisabeth Abel og Jette Plytsgaard. De er begge aktive på flere andre områder, men ville også gerne støtte den lokale aktivitet.

- Det er et rigtig godt formål. Jeg mistede for mange år siden min bror til kræft, så jeg synes kun, det er godt, når der komme fokus på kampen mod kræft, fortæller Jette Plytsgaard.

Elisabeth Abel er i forvejen frivillig i den lokale afdeling af Kræftens Bekæmpelse, og hun har længe plæderet for at få stafetten til Høje-Taastrup.

- Så jeg håber, det er en begivenhed, borgerne i Høje-Taastrup vil tage til sig, siger hun.

Det er den amerikanske læge Gordy Klatt, som er idemanden bag Stafet For Livet. Han fik ideen tilbage i 1985, og Stafet For Livet er i dag verdens største fund- raisingaktivitet. Siden 1985 har arrangementet indsamlet over fem milliarder dollars til kampen mod kræft.

Nu håber de frivillige i Høje-Taastrup, at de lokale borgere vil være med til at støtte kampen.

arrow Godt tilløb til lokal Stafet for Livet
01. august 2019 kl. 09:54 Opdateret: kl. 10:09

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk