25. maj 2019
Maleeha og Rukhsar Asif lagde op til debat om social kontrol og fik deltagerne i tale. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Maleeha og Rukhsar Asif lagde op til debat om social kontrol og fik deltagerne i tale. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stærke kvinder talte om social kontrol

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stærke kvinder talte om social kontrol
Taastrup - 21. oktober 2018 kl. 15:36
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

25 mennesker - heraf halvdelen børn - var mødt frem, søstrene Rukhsana og Maleeha Asif i samarbejde med Alternativet den 6. oktober holdt et offentligt arrangement om social kontrol. Arrangementet blev styret af søstrene Rukhsana og Maleeha Asif. I deres meget personlige oplæg kom de bl.a. ind på nødvendigheden af, at muslimske kvinder sætter sig ind i hvad der faktisk står i Koranen. Mange af dem, der benytter korancitater til kvindeundertrykkelse, har slet ikke læst Koranen. Søstrene fortalte, at Koranen stiller kvinden ganske stærkt, når hun ønsker at uddanne sig eller træffe selvstændige beslutninger -herunder selv at vælge sin ægtefælle. Flere gange har de tilbagevist angreb fra aggressive mænd ved at henvise med korancitat.

At dyrke sport var en anden anbefaling som pigerne gav. Det er en fantastisk god metode til at komme ind i det danske samfund, fordi her står alle lige. Fokus er et andet sted end på hvilket køn man er.

Vi har i virkeligheden rigtig meget til fælles. Det understregede de ved at vise det meget populære klip fra TV2-reklamen 'Alt det vi deler'.

Efter oplægget var der mulighed for at deltagerne kunne komme ind. Her gjorde især en meget modig marokkansk kvinde og mor til fire børn indtryk. Hun fortalte, hvordan hun havde brudt med sin familie, der modsatte sig skilsmisse fra en meget voldelig og lunefuld mand. F.eks. havde hun politianmeldt sin egen bror. Hun opdrager nu sine tre drenge til at respektere deres søster og andre kvinder, og bryder med de kulturelle mønstre, som hun selv har været underlagt. Et stærkt indslag, der understreger at det har store konsekvenser når man bryder med familiens sociale kontrol.

Arrangementet sluttede med en workshop hvor børn og voksne blev delt og hvor de voksne fik en række ja-nej spørgsmål som gav anledning til overvejelser og dialog.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk