16. oktober 2021
Lokalbetjente fra Københavns Vestegns Politi er i disse dage på rundtur til ungdomsuddannelser på Vestegnen. Foto: Vestegnens Politi
gallery icon

Se billedserie

Lokalbetjente fra Københavns Vestegns Politi er i disse dage på rundtur til ungdomsuddannelser på Vestegnen. Foto: Vestegnens Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stadig høje smittetal: Nu opsøger politiet også de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stadig høje smittetal: Nu opsøger politiet også de unge
Taastrup - 03. november 2020 kl. 14:37
Af Stina Felby Egerup

Som et blandt mange tiltag skal for at bekæmpe coronavirus skal unge nu bære mundbind visse steder på deres uddannelsessted, og lokalbetjente fra Københavns Vestegns Politis lokalpoliti møder i disse dage op med information og dialog om brug af mundbind på Vestegnens gymnasier og erhvervsuddannelser.

arrow Læs også: Endnu en skole lukket: 710 elever sendt hjem

- Smitten spreder sig lige nu på Vestegnen, så det er uhyre vigtigt, at alle følger de restriktioner og råd, myndighederne giver - og vores lokalbetjente hjælper gerne med at få sundhedsmyndighedernes budskaber helt ud til de unge og på uddannelsesinstitutionerne. Det er uddannelserne, som har ansvaret i eget hus, og vi oplever, at de tager deres ansvar og opgaver i den anledning meget seriøst, siger chefen for lokalpolitiet, politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi.

Er meget synlige

På Høje-Taastrup Gymnasium er der blandt andet sat spritdispensere op, og gymnasiet har indkøbt ekstra mundbind, som de studerende kan købe, hvis de skulle have glemt deres egne. Rektoren fortæller, at gymnasiet har skærpet afstandsmarkeringer, ligesom der er blevet lavet plakater og information til de elektroniske informationsskærme.

I det hele taget gør gymnasiet meget for at informere om de her nye regler.

- Vi vil være meget synlige, og der vil være personale og information på gangene, som fortæller, at »her bruger vi mundbind«, siger rektor Ida Diemar.

I sidste uge blev fem klasser og en række lærere på Høje-Taastrup Gymnasium sendt hjem, efter i alt 14 elever og tre ansatte var testet positive for Covid-19.

Alle klasser og ansatte er dog tilbage igen på gymnasiet, oplyser rektoren onsdag morgen.

- Vi holder afstand, og vi har superansvarlige elever, siger Ida Diemar.

Fortsætter rundtur

I de kommende dage fortsætter lokalpolitiet rundt på ungdomsuddannelserne.

Mandag lagde to lokalbetjente blandt andet deres patrulje forbi Vestegnen HF & VUC i Albertslund, hvor ledelse, personale og elever virkede velinformerede om mundbind og smittebekæmpelse:

- Uddannelserne er stadig fuldt åbne, og det er både elever og lærere glade for. Men det giver os en helt særlig forpligtelse til at informere og støtte vores kursister og elever i at holde fast i den rette adfærd både på skolen og hjemme. Vi har alle en fælles opgave i at nedbringe smitten, og politiet er velkomne forbi. Kun sammen kan vi få styr på den sygdom, der har så hårdt fat i den københavnske vestegn, siger skolens direktør Tue Sanderhage.

arrow Corona lukker skole helt: Umuligt at drive skolen lige nu
29. oktober 2020 kl. 13:57 Opdateret: kl. 13:57
arrow Fem klasser sendt hjem: 14 elever og to lærere er smittet
28. oktober 2020 kl. 11:33 Opdateret: kl. 11:33

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?