28. september 2021
Thomas Gotthard bliver på søndag indsat som ny præst ved Ansgarkirken i Hedehusene, og han glæder sig til at møde sin nye menighed. Særligt glæder han sig til arbejdet med konfirmanderne, som er rigtig gode til at stille spørgsmålstegn ved de vigtige ting i livet.
Thomas Gotthard bliver på søndag indsat som ny præst ved Ansgarkirken i Hedehusene, og han glæder sig til at møde sin nye menighed. Særligt glæder han sig til arbejdet med konfirmanderne, som er rigtig gode til at stille spørgsmålstegn ved de vigtige ting i livet.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sorg og glæde må følges ad

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sorg og glæde må følges ad
Taastrup - 30. april 2014 kl. 08:04
Af Stina Felby Egerup

Præstegerningen handler om de store ting i livet, og for Thomas Gotthard er det et privilegium at være med på sidelinjen. Den 4. maj bliver han indsat som præst i Ansgarkirken, skriver DAGBLADET Roskilde.

- Kirken har en stor udfordring i at forny sig og samtidig holde fast i de traditioner, der er vigtige for kristendommen. Jeg tror i høj grad på, at kirken og Gud har en berettigelse i det moderne samfund, og jeg synes også, at folk mere og mere søger åndeligheden i en ellers travl hverdag, siger Thomas Gotthard.

Han ser det som et stort privilegium at være præst, fordi han får lov til at deltage i de store stunder i menneskers liv. Dåben, konfirmationen, brylluppet og døden er selvsagt store begivenheder i de flestes liv, og her kan kirken være med.

- Det er fantastisk på den måde at blive lukket ind i folks liv. Jeg elsker de glade begivenheder, men de sørgelige som begravelser er også nødvendige, fordi de minder os om at sætte pris på livet, siger han og fortæller, at det er også er derfor, man hejser flaget efter en begravelse, ligeså snart rustvognen er kørt væk.

- Det symboliserer, at livet skal gå videre for de efterladte, som nu har taget afsked, forklarer han.

Thomas Gotthard bliver stille et øjeblik og fortæller, at han netop har været med til at begrave et tre-årigt barn.

- Da kan det godt være lidt svært at finde mening med det hele. Men jeg tror ikke nødvendigvis, at det er Guds vilje, at et barn skal dø, men jeg tror på, at Gud er med barnet i rejsen, hvor han er nu. Og han er med os i sorgen, hvis vi lader ham, siger han.

På samme måde ønsker Thomas Gotthard at hjælpe sine sognebørn i de svære tider.

- Jeg skal være en ledsager i sorgen, men skal ikke tage sorgen på mig. Ellers bliver det alt for hårdt, understreger han.

arrow Læs også: Præst sigtet for drab: Kirke hyrer presserådgiver
En opsøgende præst

Han har tidligere været præst ved Skibby Kirke og senest Sorgenfri Kirke, men nu flytter han sit arbejdsliv til Hedehusene.

Privat er han gift med Maria, og sammen har de fire børn i alderen 1 til 11 år. Familien bor i Frederikssund, og selvom Thomas Gotthard vil ikke afvise en dag at flytte til Hedehusene, så kræver det meget at flytte en hel familie.

- Men jeg ser Hedehusene som et meget dynamisk sted. Byen har en mangefacetteret udtryk, og jeg synes, der ligger i charme i ikke at være så ensrettet, siger Thomas Gotthard.

Dynamikken giver dog også nogle udfordringer ved det at være kirke og tale kristendommen ind i 2014, erkender han.

- Man skal nok være lidt mere opsøgende som præst i byer som denne, hvor det ikke nødvendigvis er en tradition at tage til søndagsgudstjeneste hver uge. Men jeg har fået et opdrag af menighedsrådet, og det tager jeg på mig og håber, at jeg sammen med dem og menigheden kan blive klogere på, hvad det er for en kirke og type kristendom, vi skal have her, siger den nye præst.

Fra rock til kirken

Thomas Gotthard kom selv til kristendommen via forskellige oplevelser i sin ungdom. Han levede et liv med »rockmusik, for meget kaffe og for lidt søvn«, som han beskriver det.

En dag var han så langt ude, at han bad en bøn, og han fik en stærk oplevelse af, at den blev besvaret.

Herefter begyndte han at læse teologi, men det var svært for ham at indrømme over for sin omgangskreds, at han havde fundet sit kald.

- Jeg fortalte, at jeg blot læste teologi, fordi det interesserede mig, men jeg kunne mærke, at jeg rigtig gerne ville være præst. I dag er der da heller ingen, der stiller spørgsmålstegn ved mit valg, for de kan se, at jeg trives og har fundet den rette hylde, siger Thomas Gotthard.

arrow Lokal præst sigtet for drab på sin kone
18. december 2020 kl. 10:04 Opdateret: kl. 10:01

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?