16. oktober 2021
Sonja Kristiansen er indehaver af Blomster Galleriet på Taastrup Hovedgade. Butikken fylder 20 år i november. Det markeres med kage til kunderne fredag den 22. november.
gallery icon

Se billedserie

Sonja Kristiansen er indehaver af Blomster Galleriet på Taastrup Hovedgade. Butikken fylder 20 år i november. Det markeres med kage til kunderne fredag den 22. november.
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sonja gik fra kontorjob til blomster: - Jeg hoppede bare ud i det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Sonja gik fra kontorjob til blomster: - Jeg hoppede bare ud i det
Taastrup - 17. november 2019 kl. 20:42
Af Signe Ravn

Det begyndte med et EDB-firma, der lukkede for godt og vel 23 år siden, og en kontorkarriere, der på den måde fandt sin naturlige afslutning.

Herefter skulle Sonja Kristiansen finde på noget andet at lave. Og det blev arbejdet som blomsterdekoratør. Først med 2,5 år i egen butik i et lillebitte lokale i Roskilde. Siden i det store lokale på Taastrup Hovedgade 85, hvor Blomster Galleriet ligger i dag.

Her var der plads til både blomster og brugskunst, og midt i november fejrer butikken 20-års jubilæum.

Fulgte sin interesse

Men hvor det for andre kan synes som et stort spring at blive butiksejer efter en årrække som almindelig lønmodtager, så var den overgang ikke noget særligt for Sonja Kristiansen.

På det tidspunkt lavede hun nemlig allerede dekorationer til sin arbejdsplads og underviste ved siden af en gruppe damer i blomsterbinding på en privat aftenskole.

Jens Wollesen

Sonja Kristiansen har hjælp i butikken af blomsterdekoratørerne Camilla Andersen (tv.), Nadim Awaja og Rie Jakobsen. Derudover hjælper et par eftermiddagspiger med forefaldende arbejde, og to chauffører kører bestillinger ud. Foto: Jens Wollesen


Så hun fulgte sin interesse for blomster.

- Det gør man da bare, siger Sonja Kristiansen med et skuldertræk og tilføjer:

- Jeg tror, der er mange andre, der bare springer ud i det.

I baggrunden griner hendes ansatte, blomsterdekoratør Camilla Andersen.

- Det er bare fordi, at når hun siger: Jeg havde fundet et lokale, og så gjorde jeg det bare. Så er der ikke mere i det. Det er Sonja. Det er derfor, jeg griner, forklarer Camilla Andersen, der har arbejdet i Blomster Galleriet i tre år.

Søgte ikke råd

Sonja Kristiansens nu afdøde mand ejede dengang isenkræmmeren på den anden side af gaden og to andre butikker, og havde i øvrigt været butiksejer i al den tid, hun havde kendt ham, men det var ikke sådan, at hun af den grund søgte råd hos ham.

- Nu gør jeg det. Jeg hopper ud i det, sagde jeg bare. Så sagde han: Så er der ingen aftensmad, når jeg kommer hjem, fortæller Sonja Kristiansen med et lille grin.

For cirka 12 år siden udvidede Sonja Kristiansen sin forretning, da lokalet ved siden af blev ledigt.

Igen var det ikke noget, der krævede de store overvejelser.

- Lokalet hører ligesom med, og så tænkte jeg: Hvad skal vi gøre med det? Det kunne være godt at prøve med noget tøj. Det blev til Frøken Alma.

Gået op og ned

Det er med Sonja Kristiansens egne ord gået fint, lidt op og ned, som det jo gør i forretningslivet, men stort set er det heldigvis gået godt.

- Det er hårdt arbejde at køre på torvet ved syvtiden næsten hver dag, erkender Sonja Kristiansen, der fylder 70 år i slutningen af november: - Jeg er begyndt at skulke lidt, men jeg er her næsten hver dag. Jeg fortsætter så længe, jeg synes, det er sjovt, og jeg har helbreddet til det.

For Sonja Kristiansen, der i dag bor i Hedehusene, nyder tilværelsen som chef.

- Der er mange trofaste kunder, der er kommet her gennem alle årene. Det gode er, at man selv kan styre, hvordan det skal være, at man selv køber ind, og så kunderne, der er glade for det, vi har i butikken.

Blomster Galleriets 20-års jubilæum bliver markeret med et glas og kage til kunderne fredag den 22. november.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?