19. maj 2019
Borgmester Michael Ziegler overrakte førstepræmien til Anette Millandt og Christina Birch. Foto: Mie Neel
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Michael Ziegler overrakte førstepræmien til Anette Millandt og Christina Birch. Foto: Mie Neel
Foto: Mie Neel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smukt billede: Veninder vinder fotokonkurrence

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smukt billede: Veninder vinder fotokonkurrence
Taastrup - 14. december 2018 kl. 09:09
Af Peter Erlitz
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En smuk solnedgang over Cathrineberg Gods uden for Sengeløse.

Det blev vinderbilledet i Høje-Taastrup Turistforenings store fotokonkurrence, der forløb hen over sommeren. Fotokonkurrencen havde de 14 landsbyer i Høje-Taastrup Kommune som tema - både de kulturhistoriske og de naturmæssige værdier, som mange turister - og lokale beboere - efterspørger.

Bag vinderbilledet står Anette Millandt og Christina Birch. De to veninder har kendt hinanden i 30 år, og begge er glade for både kultur og natur. Da de læste om turistforeningens konkurrence, blev de enige om at gøre det til et fælles projekt.

De gik i gang med at foretage research om alle 14 landsbyer - og de startede ikke på bar bund, da de begge kender Høje-Taastrup godt.

- Så valgte vi tre landsbyer ud, hvor vi ville optage billeder. Vi havde planlagt at bruge en hel dag på research og optagelser, og vi var lige ved at komme i tidsnød hen mod aften, for lyset skulle jo være helt rigtigt, forklarer Anette Millandt og Christina Birch om den dag i august, hvor vinderbilledet kom i kassen.

I dommerkomitéen var der enighed om, at de to veninders billede skulle vinde fotokonkurrencen, og nu kan Anette Millandt og Christina Birch se frem til en ferie i autocamper, til en værdi af 12.000 kroner, som var førstepræmien i konkurrencen. Hvor turen går hen, skal de nu snakke om og planlægge.

Spændingen i turistforeningens fotokonkurrence blev udløst forleden aften ved et arrangement på Quality Hotel Høje Taastrup.

Som indledning fortalte lokalhistoriker Else Trier om de 14 landsbyer i Høje-Taastrup Kommune, og viste de indsendte billeder til konkurrencen. Der var i alt indsendt 74 fotos fra de 24 deltagere.

Præmierne blev overrakt af borgmester Michael Ziegler.

2. præmien gik til Pernille Hedeboe for hendes billede fra Fløngskoven. Hun modtog et gavekort på 6.000 kroner til Taastrup Bymidte.

3. præmien gik til Jan Simonsen for hans billede af Ole Rømers observatorium ved landsbyen Vridsløsemagle. Han modtog et gavekort på 3.000 kroner til Taastrup Bymidte.

Det er en gruppe under ledelse af arkivleder Lars Spatzek, der havde udvalgt de bedste tre fotos. Gruppen bestod desuden af borgmester Michael Ziegler, historiker Else Trier, direktør Flemming Jørgensen fra I&D og redaktør Peter Erlitz fra Lokalavisen Taastrup.

Se de de tre bedste billeder i billedgalleriet øverst i artikel.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk