24. juni 2021
I denne uge kan man blandt andet blive corona-testet i CDO ved City2, og det har rigtig mange benyttet sig af. Også Vestegnens Politi lagde vejen forbi for at hilse på sundhedspersonalet. Foto: Vestegnens Politi
gallery icon

Se billedserie

I denne uge kan man blandt andet blive corona-testet i CDO ved City2, og det har rigtig mange benyttet sig af. Også Vestegnens Politi lagde vejen forbi for at hilse på sundhedspersonalet. Foto: Vestegnens Politi
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smittetallet falder: - Det er nu, vi skal holde fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Smittetallet falder: - Det er nu, vi skal holde fast
Taastrup - 20. november 2020 kl. 06:12
Af Stina Felby Egerup

Det går den rigtige vej med smittetallet i Høje-Taastrup Kommune.

De seneste syv dage er der registreret 86 nye tilfælde, og det giver en såkaldt incidens på 170 smittede per 100.000 borgere, hvilket placerer Høje-Taastrup på en plads som nummer 24 på listen over kommuner med flest nye smittede.

For et par uger siden var det tal helt oppe på 407 og placerede Høje-Taastrup Kommune i toppen af listen.

Siden er det heldigvis faldet støt, og det glæder borgmester Michael Ziegler (K).

- Det lader til, at det er lykkedes at inddæmme smitten mere, og at borgerne har taget anbefalingerne til sig. Det skal de have stor ros for, men det er selvfølgelig vigtigt, at vi alle sammen fortsætter den indsats. Det er folks adfærd, der afgør, hvordan tallene udvikler sig, så det er nu, vi alle sammen skal holde fast, siger han.

Det er stadig i aldersgruppen 10-19 år, at der er registreret flest nye smittetilfælde, men også gruppen 40-49, 20-29 og 30-39 er godt med.

Rolig taskforce

For nogle uger siden nedsatte regeringen en taskforce, der skulle have særligt fokus på Vestegnen, og det arbejde har blandt andet udmøntet sig i en indsatsplan, som er baseret på de forskellige tiltag, der har haft succes ude i kommunerne.

- Vi kan heldigvis konstatere, at vi allerede gør alle de ting, der bliver anbefalet fra taskforcen, fortæller Michael Ziegler.

Høje-Taastrup Kommune har blandt andet haft medarbejdere ude i de enkelte boligområder, i forskellige kulturelle foreninger, hos integrationsprojekter som Baba og Bydelsmødre, og så har man fået lavet plakater med sundhedsmyndighedernes anbefalinger på forskellige sprog, som er tilbudt boligområderne.

Dertil havde Høje-Taastrup Kommune sørget for at have medarbejdere ved regionens midlertidige testcentre i kommunen, som kunne forklare borgerne, hvad det eksempelvis betyder, hvis testresultatet er positivt, og hvordan de derefter skulle forholde sig.

Nye restriktioner?

For et par dage siden varslede sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S), at han ville indkalde til politiske drøftelser om muligheden for at indføre yderligere restriktioner på Vestegnen.

Indtil videre er der dog ikke meldt noget ud, og i mellemtiden er smittetallet faldet i flere Vestegns-kommuner.

Ministerens udmelding vakte da heller ikke udpræget begejstring alle steder.

- Det vil være det rene vanvid og fuldstændigt tåbeligt at indføre restriktioner, som man har gjort det i Nordjylland. Vi kan klare det med taskforcen, som hjælper utroligt meget, og har ikke behov for yderligere restriktioner. Smittetallet falder i Ishøj i øjeblikket, sagde Ishøjs borgmester, Ole Bjørstorp (S) til Berlingske.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?