21. juli 2019
Det er her i Taastrup, at der er udbrudt den smitsomme hestesygdom kværke. Snubbekorsvej er den vej, der bugter sig, mens den lige vej til venstre er Ole Rømers Vej. Foto: skraafoto.dk - Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
Det er her i Taastrup, at der er udbrudt den smitsomme hestesygdom kværke. Snubbekorsvej er den vej, der bugter sig, mens den lige vej til venstre er Ole Rømers Vej. Foto: skraafoto.dk - Indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Smitsom hestesygdom er brudt ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Smitsom hestesygdom er brudt ud
Taastrup - 23. januar 2019 kl. 11:19
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der konstateret mindst et tilfælde af den smitsomme hestesygdom kværke i Vridsløsemagle ved Taastrup.

En Facebook-bruger skrev den 20. januar i et åbent opslag i Facebook-gruppen »Os der rider i Vestskoven«, at en dyrelæge havde været forbi for at pode hestene. Brugeren har ikke ønsket at stille op til interview, men har givet lov til at citere fra hendes opslag i gruppen, der er offentlig.

- Kære alle medryttere. Vi har haft dyrlægen ude og hun har så taget en podning. Hun vil ikke med det samme sige det er kværke, men meget kraftig halsbetændelse. Vi får et svar fra dyrlægen i morgen. Jeg vil give en update til jer når vi får resultatet, skriver Facebook-brugeren blandt andet i sit opslag.

Hun har en hest stående på en adresse på hjørnet ved Snubbekorsvej og Ole Rømers Vej i den nordlige del af Høje-Taastrup Kommune, ligesom også flere andre har heste opstaldet på adressen.

Dagen efter skrev heste-ejeren, at det som frygtet var kværke.

- Vi har fået bekræftet at det desværre er kværke. Så til dem der ikke har set det endnu. Så er der udbrudt kværke på Snubbekorsvej. Hjørnet af Ole rømers vej.. Håber hestene kommer sig hurtigt, skriver hun.

Kværke er en smitsom sygdom, som udelukkende rammer dyr, der er beslægtet med heste. Derfor er mennesker ikke i fare for at blive smittet. Smitten sker ved kontakt med en syg hest, eller en rask smittebærer. Smitten kan også overføres via foder, drikkevand, redskaber, striglere, tøj og hestetrailere.

Ifølge hjemmesiden netdyredoktor.dk er kværke en bakteriel infektion i de øverste luftveje -med den helt specifikke bakterie der hedder Streptokokkus equi. Den behandles med antibiotika, og de fleste heste er raske efter 10-15 dage, men skal isoleres fra andre heste.

Til opslaget i Facebook-gruppen »Os der rider i Vestskoven« er der kommet mange positive tilkendegivelser, og oplysningerne om sygdomsudbruddet er delt vidt og bredt på Facebook.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk