16. oktober 2019
Foto: Allan Nørregaard
Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skulle være en hjælp: Robotstøvsugere samler støv på plejecentre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skulle være en hjælp: Robotstøvsugere samler støv på plejecentre
Taastrup - 12. november 2018 kl. 11:43
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er nu seks år siden, der blev indført robotstøvsugere på alle plejecentre i Høje-Taastrup Kommune, men det er meget forskelligt, hvordan de bliver brugt på de forskellige plejehjem.

For selvom de var ment som en ekstra hjælp og aflastning, så er det langt fra alle steder, de bliver brugt til fulde - og på ét plejecenter bliver de slet ikke brugt, skriver DAGBLADET Roskilde.

På Birkehøj, Baldersbo og Torstorp plejecentre anvendes robotstøvsugerne fuldt ud, men der er delte meninger om dem.

På Torstorp er både personale og beboere generelt tilfredse, og personalet oplever dem som en hjælp til rengøringsopgaven, mens beboerne på Birkehøj ikke er helt tilfredse med rengøringsstandarden. På Baldersbo er personalet glade for robotstøvsugerne, mens beboere og pårørende opleves mere skeptiske.

På Henriksdal Plejecenter anvendes robotstøvsugerne kun i begrænset omfang, da personalet oplever, at de er vanskelige at anvende.

Og på Sengeløse Plejecenter har man helt droppet at bruge robotstøvsugerne, da man her oplever, at beboerne er utrygge ved dem. Derudover synes personalet ikke, at de virker efter hensigten.

Der er altså vidt forskellig brug af robotstøvsugerne på de fem plejecentre, men det er ikke nødvendigvis et problem, påpeger Betina Liv Moe (K), der indtil for nylig var fungerende formand for ældre- og sundhedsudvalget.

- Der er jo forskellige forhold på de forskellige plejecentre, og der skal være plads til, at man lokalt gør det, der giver bedst mening. Jeg kan da godt se nogle udfordringer i at skulle have en robotstøvsuger i en bolig, hvor der er mange møbler og hjælpemidler på gulvet, og så er det måske meget rimeligt, at den ikke bliver anvendt der, påpeger hun.

Med til historien hører dog også, at robotstøvsugerne blev indført for at gøre arbejdsgangene mere effektive, og den medførte derfor en reduktion af den tid, der blev afsat til rengøring. Så hvis robotstøvsugerne ikke bliver brugt, skal personalet bruge mere tid på rengøring.

- Derfor er vi også nødt til at kigge på, hvordan vi kan hjælpe de sidste med at få dem implementeret. Vi vil gerne have, robotstøvsugerne bliver brugt, fordi de frigiver nogle ressourcer. Og nogle steder fungerer de jo tilsyneladende fint, så vi må se, om det ikke kan have en afsmittende effekt, så man kan lære af hinanden, siger Betina Liv Moe til DAGBLADET Roskilde.

Der vil derfor blive igangsat en dialog med ledelsen på plejecentrene, så de i fællesskab kan dele og lære af de gode erfaringer, så alle fem plejecentre anvender robotstøvsugere ved rengøring af plejeboligerne.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk