12. december 2017
Louisa Yaa Aisin, som er vokset op i Taastrupgaard, spiller sammen med Casper Christensen og Frank Hvam i filmen Dan Dream. Her ser hun ved filmens gallapremiere. Foto: Privat
Louisa Yaa Aisin, som er vokset op i Taastrupgaard, spiller sammen med Casper Christensen og Frank Hvam i filmen Dan Dream. Her ser hun ved filmens gallapremiere. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skuespilleren fra Taastrupgaard

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skuespilleren fra Taastrupgaard
Taastrup - 18. april 2017 kl. 14:44
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En dag ser Louisa Yaa Aisin et opslag på Facebook, hvor de søger en afrikansk udseende kvinde mellem 25 - og 35 år til en ny film.

arrow Læs også: Studenter råbte »negersvin« og »luder« efter små piger

Louisa har tidligere medvirket i filmen 'Lille Soldat' i 2008 og i 2010 spillede hun hovedrollen som den adopterede Alexandra i kortfilmen 'Den sorte engel'.

Louisa har ud over filmrollerne også medvirket i musicalen 'Von Scholten' i 2010 på Folketeatret, hvilket medførte, at hun samme år modtog Talentprisen ved Årets Reumert. I 2015 havde hun rollen som heks i forestillingen 'Feberhavnen' på Det Kongelige Teater.

- Jeg tænkte, det ville være sjovt at lave mere film, så jeg kunne lige så godt forsøge at gå til castingen, hvor jeg kom til tre auditions, før jeg fik rollen. Jeg er vild med Klovn-filmene, så jeg var spændt på at læse manuskriptet, og det var en fornøjelse at blive tilbudt rollen, smiler Louisa og fortsætter:

- Jeg blev stolt og glad over at blive valgt til filmen. Da jeg læste manus blev jeg klar over at der også lå et ansvar i at involvere mig, der var mange scener i manus der havde behov for at blive kritiseret og justeret. I mit arbejde som performancekunstner er jeg vant til at arbejde med grænseoverskridende temaer - Dan Dream er også en udstilling af hyggeracisme i større format og jeg blev udfordret til at gøre noget seriøst felt arbejde. Der er kommet meget stof til eftertanke og mange videre reflektioner omkring, hvordan danskere til stadighed forholder sig til køn og hudfarve.

Louisa har som performancekunstner medvirket i et utal af kunstinstallationer og performances; Nights at the Hospital, Embassy of untrue reality, Rituel du Papillion og senest An anima exposé i 2016 som en del af 'Det Frie Felts Festival'.

- Jeg har arbejdet med scenekunst, bevægelse, teater og improvisation igennem 13 år. Jeg er dedikeret, og det skulle gerne afføde arbejde og gode resultater.

Inspirerende og lærerigt

Louisa synes, at det var spændende at være en del af en større filmproduktion og få indblik i, hvordan en film egentligt bliver til.

- Det var vigtigt at arbejde sammen med de etablerede kunstnere, som er involveret i Dan Dream. Det var lærerigt at se Casper og Frank i aktion - de er jo klassificeret som humoristiske genier, siger Louisa.

Flere gange under optagelser kunne Louisa ikke holde masken.

- Det var fedt at få lov til at grine af dem så tæt på. Der var virkelig nogle sjove momenter.

Fremtidsplaner

Louisa vil gerne i gang med at lave endnu mere musik. Drømmen er at iscenesætte flere større musikalske oplevelser med elementer af dans, performance og installation. Hun kommer til at prøve kræfter med det i år da hun skal stå for Koreografi og iscenesættelse af et unikt show på Roskilde Festival. Det er i samarbejde med de progressive elektroniske mestre - Den Sorte Skole.

- Jeg vil også gerne medvirke i flere film, understreger skuespilleren.

arrow Louisa Yaa: »Grace er mål for sexisme og racisme«
18. april 2017 kl. 14:12 Opdateret: kl. 11:28

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk