20. januar 2021
Der er i Høje-Taastrup allerede planlagt et kassetræk på 162,5 millioner kroner til næste år, men derfor er der alligevel risiko for store besparelser.
Der er i Høje-Taastrup allerede planlagt et kassetræk på 162,5 millioner kroner til næste år, men derfor er der alligevel risiko for store besparelser.
Foto: Christian Ringbæk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skrækscenarie: Store besparelser på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skrækscenarie: Store besparelser på vej
Taastrup - 10. marts 2018 kl. 07:02
Af Stina Felby Egerup

Politikerne i Høje-Taastrup Kommune forbereder sig på en større sparerunde i forbindelse med næste års budget, men håber samtidig, at det ikke bliver nødvendigt.

På det seneste byrådsmøde nikkede politikerne ja til, at administrationen finder forslag til besparelser for hele 75 millioner kroner, selvom kommunens økonomi umiddelbart ser ok ud.

- Det er vigtigt for byrådet, at vi har det lange lys på i forhold til de udfordringer, vi står overfor, blandt andet den reform af det såkaldte udligningssystem, der omfordeler penge mellem landets kommuner. Lige nu foreligger der et oplæg til revision af udligningssystemet, som uanset hvilken model, et flertal i folketinget måtte vælge, vil koste Høje-Taastrup Kommune dyrt, forklarede borgmester Michael Ziegler (K) på aftenens byrådsmøde.

Normalt udarbejdes et sparekatalog på 2 procent af servicerammen, men det bliver næste år ændret til 3 procent, altså 75 millioner kroner.

- Det er et højere måltal, end vi plejer at have, men det skal ses i lyset af risikoen for, at vi bliver uheldigt ramt af udligningssystemet. Så det er for at have et beredskab, så vi har noget at vælge imellem, hvis det skulle gå så galt, som det kan se ud til, sagde Michael Ziegler.

Udligningsordningen skal sikre, at alle landets 98 kommuner kan løfte opgaven med eksempelvis børnepasning, ældrepleje og kultur uafhængigt af den enkelte kommunes indtægter og udgifter. Derfor sendes der penge fra de rigeste til de fattigste kommuner. Den nuværende ordning omfordeler i alt 17 milliarder kroner fra de rigeste til de fattigste kommuner.

De fem modeller, der indtil nu er fremlagt for en ny ordning, vil koste Høje-Taastrup Kommune et sted mellem 32 og 77 millioner kroner om året.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?